Vier Halloween op de meest onheilspellende plaatsen op aarde

Redactie Lonely Planet

Halloween vier je natuurlijk het beste op de meest onheilspellende plaatsen op aarde. Great Big Story helpt je een handje en introduceert in een aantal video's creepy plaatsen op aarde die je nog lang bij zullen blijven...

Behekste huizen, een eiland vol poppen en musea vol mummies; na het kijken van de mini docu's heb je geheid kippenvel. Dat is natuurlijk ook de bedoeling, maar of je dan nog die trip durft te boeken...

Een van deze plaatsen waarvan je wenst dat ze niet zouden bestaan, is Doll Island, in het zuiden van Mexico. Overal waar je kijkt hangen poppen aan waslijnen, zijn ze vergroeid in bomen en kijken ze je aan vanuit alle kanten. Rogelio Sanchez Santana zorgt voor het eiland én voor de poppen. Ooit waren ze van zijn oom, die de poppen verzamelde om zichzelf te beschermen tegen de geest van een jong meisje dat omkwam op het eiland. Later overleed ook hij, op dezelfde manier als het meisje.

Wie fan is van huizen waar het spookt kan zijn geluk niet op in het Winchester Mystery House, een groot Victoriaans huis in California met trappen die naar het plafond leiden en deuren die open gaan naar de oneindigheid. Gasten en het personeel hebben onverklaarbare ervaringen opgedaan binnen de onbetrouwbare muren van het huis.

Courtney Coupe van Great Big Story vertelt: 'Wanneer we een mogelijkheid hebben om kijkers een nieuwe plaats of een nieuw verhaal te laten zien, worden we meteen enthousiast. Storytelling en onderzoek gaan hand in hand. Dus als we de kijker wat bij kunnen brengen door middel van bewegend beeld, dan hebben wij ons werk goed gedaan.' Alle creepy video's voor je perfecte Halloween uitje vind je hier.

Nog niet genoeg gekregen van enge verhalen? Lees dan ook: Torenhoge rotsen en spookverhalen in Malawi

Openingsbeeld: mofles / iStock