Vier de 20ste verjaardag van Harry Potter op een van deze locaties in Engeland

Redactie Lonely Planet

In 1997 publiceerde schrijfster J.K. Rowling een boek over de jonge tovenaar Harry Potter. Er werden 1000 exemplaren gedrukt en Rowlings redacteur zei tegen haar dat ze een baan moest gaan zoeken, want ze zou geen geld verdienen met het schrijven van kinderboeken.

De rest van het succesverhaal is geschiedenis en op 26 juni 2017 wordt de 20ste verjaardag gevierd van één van de meest populaire boekenreeksen aller tijden. Door heel Engeland vinden er verschillende evenementen plaats om Harry's verjaardag te vieren, maar gelukkig biedt het land ook op andere dagen genoeg leuks voor Harry Potter-fans.

Een bericht gedeeld door AMY (@xmomx92) op

Warner Bros Studio Tour: The Making of Harry Potter

Een magische studiotour waar je de set van Zweinsteins grote eetzaal en vele andere bekende interieurs kunt bewonderen.

Een bericht gedeeld door Keval (@kevlarji) op

Christ Church college 

De eetzaal van een van de grootste colleges van de Universiteit van Oxford, Christ Church, stond model voor de grote eetzaal van Zweinstein.

Alnwick Castle

Alnwick Castle werd rond 1100 gebouwd in Alnwick, Northumberland en is de residentie van de twaalfde hertog van Northumberland. Het kasteel figureerde in de eerste paar Harry Potter-films als Zweinstein. 

London British Library

Vanaf oktober is er een nieuwe tentoonstelling te zien in de London British Library. ‘Harry Potter: A History of Magic’ laat de inspiratie achter het verhaal zien en toont onder andere Rowlings eerste concepten en historische illustraties van draken en eenhoorns. Je kunt hier de tickets kopen.

Openingsbeeld: mikeuk / iStock