Vermijd te drukte: Het Louvre biedt nu privétours aan

Redactie Lonely Planet
Vermijd te drukte: Het Louvre biedt nu privétours aan

Een nieuwe privétour maakt het mogelijk om het Louvre in Parijs helemaal voor jezelf te hebben. Een erg aantrekkelijke optie, aangezien de beroemde kunstgalerie het meest bezochte museum ter wereld is en in 2018 een recordaantal van 10,2 miljoen bezoekers trok. 

Het thuis van meesterwerken als de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, is altijd erg druk. De recente hittegolf heeft de situatie niet verbeterd, omdat de koele museumzalen extra aantrekkelijk zijn voor overhitte bezoekers. Om overbezetting te voorkomen, spoort de kunstgalerij reizigers aan om bezoeken online te boeken en is ze van plan later dit jaar een verplicht boekingssysteem te implementeren om het grote aantal bezoekers aan te kunnen. 

Als je de drukte helemaal wilt vermijden, heeft True Luxury Travel een gloednieuwe privétour door het Louvre geïntroduceerd, waardoor bezoekers het museum zonder ander publiek kunnen verkennen. Deelnemers worden rondgeleid door de galerij door een deskundige gekwalificeerde gids en kunsthistoricus tijdens de drie uur durende tour. Het is mogelijk de tour aan te passen aan interessegebieden en elke taal. Het wordt op elke dag aangeboden, behalve tijdens feestdagen, en afhankelijk van beschikbaarheid. 

Kijk hier voor meer informatie. 

Openingsbeeld: dennisvdw / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram