Vancouver opent openbare stadstuin op negende verdieping

Redactie Lonely Planet

Locals en reizigers in de grootste metropool van West-Canada hebben een nieuwe mogelijkheid om over de stad uit te kijken nu er een openbare stadstuin is geopend op het dak van de Vancouver Public Library. 

Plannen voor een verhoogde buitenruimte werden al opgenomen in het oorspronkelijke ontwerp voor het iconische Colosseum-achtige gebouw dat in 1995 werd geopend. Maar door financieringsproblemen werd de ruimte nooit geopend voor publiek. Een recent uitbreidingsproject bracht daar verandering in.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sasquatch (@asaddassa) op

Het dakterras op de negende verdieping bestaat uit een reeks geplaveide terrassen, met banken, stoelen en tafels die klaarstaan voor ontbijtjes of lunch in de openlucht. De looppaden die de ruimtes met elkaar verbinden bieden een panoramisch uitzicht op het centrum en bezienswaardigheien van Vancouver. Plantenbakken en bloembedden, met lavendel en witte rozen, zijn royaal over de terrassen te vinden en de hoge esdoorns maken het tot een echte tuin.

Ook de achtste verdieping is voor het eerst open voor publiek. Hier vind je nieuwe faciliteiten als een klein theater, een galerij en een aantal leesruimtes met grote ramen. 

Openingsbeeld: benedek / iStock