Vaarwel selfiestick: in Rome kun je een fotograaf inhuren voor vakantiefoto's

Redactie Lonely Planet
Vaarwel selfiestick: in Rome kun je een fotograaf inhuren voor vakantiefoto's

Achter bijna elke prachtige Instagramfoto schuilt een beste vriend of partner die de opdracht heeft gekregen om vanuit de beste hoek een plaatje te schieten. Wanneer je in je eentje reist kan het echter wat lastiger zijn om te poseren voor duizelingwekkende ruïnes of interessante gebouwen. Een Italiaanse touroperator in Rome heeft daarom een nieuwe dienst geïntroduceerd waarbij toeristen gebruik kunnen maken van een professionele fotograaf in.

Het is voor sommige reizigers (helaas) soms belangrijker om die ene goede foto te maken in plaats van te genieten van de omgeving. Rome is zo'n fotogenieke stad, waar elke geplaveide straat, ruïne en elk Italiaans ijsje voor velen het perfecte plaatje moet opleveren. Roma Experience speelt hier slim op in door als onderdeel van de Experience Rome in One Day Tour een fotograaf aan te bieden. De fotograaf gaat drie uur lang met jou en de gids mee terwijl je Rome verkent en maakt in de tussentijd op een discrete manier vakantiekiekjes. De dienst wordt de "Insta Boyfriend extra" genoemd en je ontvangt aan het eind van de dag 25 foto’s. 

Voor zo’n privéfotograaf moet je wel wat overhebben; de basistour kost €735 en de extra foto-optie kost je nog eens €350. Roma Experience laat weten dat ze social media zien als een middel om je sociale leven te vergemakkelijken en niet te vervangen. ‘Er zijn verschillende manieren om te reizen en verschillende manieren om met elkaar verbonden te blijven. Het is geweldig om je ervaringen met anderen te kunnen delen.’

Roma Experience is niet het enige bedrijf dat inspeelt op de wens van reizigers om thuis te komen met mooie foto’s. Bedrijven als Flytographer en Shoot My Travel verbinden ook reizigers met lokale fotografen die hun reis documenteren met professionele en Instagramwaardige foto’s. 

Openingsbeeld: Vladimir Vladimirov / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram