Vaar langs alle trekpleisters van Mumbai met UberBOAT

Redactie Lonely Planet

Heb je altijd al eens Mumbai willen bezoeken? Nu kan dat ook vanaf het water, met Uber Boat.

In samenwerking met de Maharashtra Maritime Board is de Indiase havenstad aan de watertaxi-dienst begonnen. Passagiers kunnen hierdoor met een druk op de knop een speedboot bestellen die je langs alle trekpleisters van de stad brengt, zoals de Gateway of India, Elephanta Islands, Mandwa Jetty of een uitstapje naar de stranden van Alibag.

Neem een Uber Boat naar de grotten van Elephanta Islands. Foto: saiko3p / iStock

Gebruikers kunnen kiezen uit twee soorten boten. De gewone Uber Boat, met plek voor 6 tot 8 mensen, of de Uber Boat XL, met meer dan 10 plekken. Met de dienst wil Uber het woon-werkverkeer makkelijker en efficiënter maken in Mumbai.

Daarnaast wil Mumbai hiermee de grootste schakel worden in zeetransport en toerisme in India, en denkt de Bombay Port Trust dat Uber Boat een belangrijke rol zal spelen in het verbinden van verschillende hotspots in de Indiase miljoenenstad.

Bevaar de kust van de gigantische Indiase stad. Foto: GCShutter / iStock

De boten zijn uitgerust met verschillende veiligheidsmaatregelen zoals contactinformatie voor bij een noodgeval, een zwemvest en een veiligheidshandboek. De Uber Boat is beschikbaar vanaf €70 en de Uber Boat XL vanaf €120.

Uber Boat is sinds de zomer van 2018 al te gebruiken in Kroatië, waardoor je als toerist perfect kunt “island-hoppen" tussen de prachtige Kroatische eilanden.

Wil je meer weten over de één-na-grootste stad ter wereld? Lees in deze minigids alles over de culturele bezienswaardigheden van Mumbai!

Openingsbeeld: saiko3p / iStock