Vaar dit weekend spotgoedkoop naar de Wadden, je moet alleen even helpen opruimen

Floor Sudowe
Vaar dit weekend spotgoedkoop naar de Wadden, je moet alleen even helpen opruimen

Iedereen die dit weekend wil helpen opruimen op de stranden van Schiermonnikoog kan vandaag, zaterdag en zondag voor een gereduceerd tarief met de veerboot. De bus vanuit Groningen naar de haven in Lauwersoog is helemaal gratis.

Zoals niemand zal zijn ontgaan zijn in de nacht van 1 op 2 januari 22 zeecontainers inclusief inhoud aangespoeld op de Waddeneilanden. De stranden en kusten zijn bezaaid met plastic en andere troep die schade toebrengt aan het milieu. Omdat Schiermonnikoog minder inwoners heeft die kunnen helpen opruimen is hulp van buitenaf hard nodig.

Sinds vanochtend zijn er militairen ingezet maar alle hulp blijft welkom. Daarom willen Qbuzz, het OV Bureau Groningen-Drenthe en Rederij Wagenborgen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om de handen uit de mouwen te steken. Een retourtje met de veerboot kost dit weekend slechts €6 en buslijn 163, die van station Groningen naar Lauwersoog haven rijdt, is gratis.

Wil je dit weekend dus voor een habbekrats lekker even uitwaaien op de Wadden terwijl je ook nog eens je steentje bijdraagt aan de opruimacties, dan weet je waar je moet zijn! 

Openingsbeeld: Koldunov / iStock (niet op Schiermonnikoog)


Volg Lonely Planet op Instagram