Unieke foto’s van de wereld in 2017

Redactie Lonely Planet

Foto’s maken wanneer je aan het reizen bent is een van de beste manieren om je ervaringen vast te leggen en te delen met anderen. Sommige fotografen gaan een stapje verder en laten een unieke kijk op de wereld zien. Dit zijn een paar van de mooiste foto’s van 2017.

De inspirerende schoonheid van het Noorderlicht

Vastgelegd door professioneel weerfotograaf Mike Mezeul II, deze prachtige serie laat de iconische groene en paarse kleuren zien van het Noorderlicht die dansen over reflecterende meren en besneeuwde bergen op diverse locaties in IJsland, Noorwegen en Canada. 

Adembenemende trouwfoto’s op Everest Base Camp

Als het aankomt op het organiseren van een unieke bruiloft dan zijn James Sissom en Ashley Schmieder daar zeker in geslaagd. Zij zijn het eerste koppel dat hun jawoord gaf op de Everest Base Camp in Nepal. Fotograaf Charleton Churchill legde de bijzondere dag vast en daar ging voor het trio een jaar lang trainen aan vooraf. 

Balletdansers op de straten van Mexico, Cuba en New York

De afgelopen jaren is Omar Z Robles naar verschillende landen gereisd om daar balletdansers te fotograferen op straat. Het project begon in New York en inmiddels heeft hij met beroemde balletgezelschappen gewerkt uit Cuba, Mexico City, Puerto Rico en Chili

Bijzondere architectuur van Japan van boven gezien

Fotograaf Andy Yeung maakte in twee maanden tijd een serie dronefoto’s van residentiële huizen in Hong Kong, wat een unieke kijk geeft op de stad.

Lees ook: Franse fotograaf maakt prachtige portretten in Ethiopië.

Openingsbeeld: Andy Yeung