Uittip: Amsterdam Light Festival

Floor Sudowe

Ben je nog opzoek naar een leuke manier om de donkere winterdagen te verlichten? Dan is dit iets voor jou. Het Amsterdam Light Festival vindt van 29 november tot en met 20 januari plaats in onze hoofdstad.

In totaal worden er dertig kunstwerken tentoongesteld, gemaakt door kunstenaars uit zestien verschillende landen. Het thema van het festival is dit jaar ‘The Medium is the Message’, naar de beroemde oneliner van de Canadese wetenschapper en filosoof Marshall McLuhan.

Eén van de deelnemende werken is dat van de Israëlische OGE Group en zweeft boven de Herengracht. Het kunstwerk is geïnspireerd op het wegblazen van de pluisjes van een paardenbloem. En dat levert erg mooie plaatjes op (zie foto openingsbeeld).

Starry Night van Ivana Jelić en Pavle Petrović. | Foto: Amsterdam Light Festival

Het werk van het Servische duo Ivana Jelić en Pavle Petrović zou eigenlijk standaard in de hoofdstad tentoon moeten wordeng gesteld. Inspiratie voor hun werk ‘Starry Night’ haalden zij uit, je raadt het niet, het gelijknamige werk van Vincent van Gogh.

De verschillende installaties zijn te zien in de historische Amsterdamse binnenstad en je kunt ze via verschillende routes varend, fietsend of wandelend beleven. Let wel even op want de lichtkunstwerken zijn alleen tussen 17:00 uur en 23:00 uur verlicht.

Kijk voor alle deelnemende kunstenaars en voor meer informatie op de website van het Amsterdam Light Festival.

Meer uittips vind je hier. 

Openingsbeeld: Light a Wish van OGE Group / Amsterdam Light Festival