Trouwen? Dit zijn de populairste plekken voor een aanzoek

Redactie Lonely Planet
Trouwen? Dit zijn de populairste plekken voor een aanzoek

Op zoek naar een plek om je partner ten huwelijk te vragen? Volgens deze enquête zijn dit de populairste plekken voor een aanzoek.

Datingsite EliteSingles vroeg 1600 mensen wat volgens hen de beste bestemming is voor een aanzoek, een romantisch weekend, en wat de beste manier is om iemand ten huwelijk te vragen. Uiteraard staan verschillende romantische Europese steden bovenaan de lijst, hoewel opvallend genoeg “thuis” op de zesde plek kwam. Dit zijn volgens de enquete de drie populairste bestemmingen om je partner ten huwelijk te vragen:

1: Venetië

Het zal je niet verbazen dat het prachtige Venetië bovenaan de lijst staat. De Italiaanse “stad van het water” staat vol met romantische plekken zoals het Piazza San Marco, langs het Grand Canal en natuurlijk in een gondola onder een rozekleurige zonsondergang; waarschijnlijk de meest perfecte plek denkbaar voor die ene belangrijke vraag.

2. Parijs

Parijs kan natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. De Franse hoofdstad staat niet voor niets bekend als de “stad van de liefde”, en dat blijkt, want waar je ook heen gaat zie je verliefde stelletjes wegdromen in perfecte tuinen, intiem worden in wijnbars met kaarslicht en arm-in-arm struinen langs de Seine.

3: Hawaii

Hawaii is beroemd om zijn schitterende zonsop- en ondergang, en is bijna synoniem geworden met een paradijs. Met zijn sprankelende zandstranden, kleurrijke koraalriffen en de helderblauwe Pacifische Oceaan in de achtergrond is Hawaii wat betreft tropische verblijven de perfecte locatie om op één knie te gaan.

De rest van de top 10 bestaat uit 4. De Bahamas, 5. Vanua Levu, 6. Thuis, 7. Bali, 8. New York, 9. Niagara Falls en 10. Sydney. EliteSingles vroeg ook naar de beste bestemmingen voor een weekend weg en de leukste activiteiten als je daar bent. Lees voor meer informatie en resultaten het hele artikel hier.

In een relatie? Dit is waarom stellen die reizen langer bij elkaar blijven. 

Openingsbeeld: warrengoldswain / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram