Trailer van nieuwe David Attenborough serie neemt ons mee de wereld rond

Redactie Lonely Planet
Trailer van nieuwe David Attenborough serie neemt ons mee de wereld rond

De trailer voor de nieuwe David Attenborough serie, Seven Worlds, One Planet, neemt ons in slechts vier minuten en tien seconden mee over de hele wereld. De prachtige beelden zijn gefilmd op alle zeven continenten van de wereld en geven een zeer verwachtingsvolle kijk op wat er te zien zal zijn in serie voor 2019.

Van Azië's uitgestrekte archipels tot de buitenaardse woestijnen van Afrika, Seven Worlds, One Planet, brengt een veelzijdigheid van kleur en bedrijvigheid van elk continent naar onze schermen. Het programma zal het karakter van de continenten tot leven brengen door de verschillende unieke wilde dieren en landschappen. Bij de introductie van het nieuwe programma zei Attenborough: ‘de oceaan bedekt tweederde van onze planeet, het land beslaat slechts een derde deel. Er zijn zeven grote continenten waarop wij mensen leven. Elk van hen heeft zijn eigen prachtige wezens - vogels en zoogdieren, allerlei soorten dieren’.

De geliefde bioloog kondigde de nieuwe serie aan toen hij op het podium stond op Glastonbury, waar hij festivalgangers een sneak peek van de trailer liet zien, met muziek van Sia en Hans Zimmer. Tijdens de lezing op het podium onthulde Attenborough dat hij de afgelopen vier jaar met de BBC aan dit programma heeft gewerkt. Hij hoopt dat Seven Worlds, One Planet een vergelijkbare positieve impact zal hebben als zijn vorige serie, Blue Planet, door het publiek te informeren hoe onze acties van invloed kunnen zijn op de wereld waarin we leven.

De BBC heeft de uitzenddatum voor Seven Worlds, One Planet nog niet aangekondigd, maar er wordt gesproken dat hij ‘binnenkort’ te zien zal zijn.

Openingsbeeld: AndamanSE / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram