Top 3 bestemmingen voor solo reizende vrouwen

Redactie Lonely Planet

Solo travel wordt met de dag populairder en in 2017 bereikte de zoekopdracht “solo female travel” een piek van 100 miljoen. Maar waar gaat de reis naartoe? De Wander Woman Index biedt het antwoord. 

Deze cijfers komen uit een onderzoek van Ampersand Travel, die de “Wander Woman Index” in het leven heeft geroepen. De index rangschikt landen gebaseerd op meerdere factoren, waaronder vrouwenrechten, cultuur, omgeving, avontuur en “Instagrammability” – stuk voor stuk factoren die vrouwen aangaven belangrijk te vinden wanneer ze alleen reizen. 

Deze volgende bestemmingen kwamen als beste uit de test en staan met stip bovenaan de Wander Woman Index:

Japan

Dit waanzinnige land kwam bovenaan de lijst binnen, onder andere dankzij de lage misdaadcijfers. Dat is natuurlijk niet de enige reden om Japan te bezoeken, er is hier namelijk genoeg te doen! Van het ontdekken van bruisende steden als Tokyo tot het verkennen van prachtige nationale parken verspreid over het land.

Frankrijk

Frankrijk kwam binnen op tweede dankzij de hoge score voor vrouwenrechten. Goed nieuws voor solo-reizigers, want het is ook een uitstekende bestemming voor liefhebbers van eten, wijn en cultuur. 

Spanje

Met een hoge score voor avontuur, is dit een goede bestemming voor reizigers op zoek naar nieuwe ervaringen. Daarnaast heeft Spanje natuurlijk een uitstekende keuken – Lonely Planet benoemde het eten van Pintxos in San Sebastián onlangs nog tot ’s werelds beste culinaire ervaring.

Meer over het onderzoek lees je hier!

Openingsbeeld: Natalia Deriabina / iStock