Top 3 bestemmingen met baby’s en peuters

Redactie Lonely Planet

De wereld ligt aan je voeten, maar als het op reizen met hele jonge kinderen aankomt, zijn met name deze bestemmingen erg geschikt.

1. San Diego, VS

Met haar milde zeeklimaat en beach vibe is deze stad een perfecte plek voor ouders om met een kind op hun arm te verkennen. Ook peuters kunnen zich hier uitleven in de wereldberoemde dierentuin, een aquarium, het New Children’s Museum of op de vele pleinen met fonteinen en botanische tuinen.

2. Sicilië, Italië

Het gezinsleven staat op Sicilië hoog in het vaandel. Baby’s worden geaaid, borstvoeding geven in het openbaar is normaal en kids van alle leeftijden zijn welkom in restaurants, bij historische bezienswaardigheden en op dorpsmarkten. Voor peuters is er genoeg te doen op de zandstranden, wandelend langs oude ruïnes of ‘s avonds bij de passeggiata.

3. Sunshine Coast, Australië

Hier vind je perfecte stranden, ruime keuze uit resortbestemmingen aan de kust met elk hun eigen faciliteiten en vibe, genoeg kind- vriendelijke accommodaties en heerlijke temperaturen. Je snapt wel waarom wij de Sunshine Coast aanbevelen. Kies één plek als uitvalsbasis om je reistijd binnen de perken te houden.

Openingsbeeld: Travinikovstudio / Shutterstock