Vind je weg naar Azerbeidzjan

Redactie Lonely Planet

Azerbeidzjan is één van de snelst groeiende vakantiebestemmingen in de wereld, maar zelfs de meest doorgewinterde reizigers hebben nog altijd moeite om hun weg naar het betoverende land te vinden. Daarom dringt het land er bij reizigers op aan met de campagne ‘take another look’ om een trip naar het veelzijdige land te overwegen.

De ‘Take a Look’ campagne is onlangs gelanceerd door toeristische organisaties in het land en het is de bedoeling dat het aantal toeristen in het land in 2023 verdubbeld is. Vorig jaar introduceerde Azerbeidzjan een nieuw onlinevisumsysteem voor het uitgeven van e-visa voor een periode van 30 dagen voor mensen met 81 verschillende nationaliteiten, waaronder veel Europese landen. Kazachstan en Oezbekistan volgden het Azerbeidzjaanse voorbeeld waardoor de hele regio, prachtig als ze is, beter bereikbaar is voor internationale reizigers.

De beroemde 'Flame Towers' in de hoofdstad Bakoe vormen een bijzonder contrast met de oude gebouwen in de stad. | Foto: ET1972 / iStock

De campagne is perfect voor iedereen die de steden van de oude zijderoute in Centraal-Azië wil ontdekken. Ook is het land komend jaar aantrekkelijk voor sportfanaten. Zowel de Formule 1 Grand Prix als de UEFA Europa League Finale worden in Azerbeidzjan georganiseerd.

De olie-industrie in het land heeft de economie een flinke boost gegeven. In de hoofdstad Bakoe schieten de hypermoderne gebouwen uit de geschiedenisrijke grond wat voor een bijzondere afwisseling met het vele Unesco-erfgoed in de stad zorgt. Verlaat je de steden, ontdek dan de bijzondere plattelandsdorpjes, wandelroutes door de wildernis of het duizelingwekkende Kaukasus gebergte.

Buiten de gebaande paden ga je gegarandeerd in Azerbeidzjan. Van de bruisende hoofdstad tot rurale bergdorpen; de contrasten in het land zijn enorm. | Foto: Habrda / iStock

Momenteel is driekwart van de toeristen in Azerbeidzjan afkomstig uit buurlanden Rusland, Iran, Georgië, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. Met de nieuwe campagne wil het land meer reizigers uit Europa, het Midden-Oosten, China en Centraal-en Zuidoost-Azië trekken.

Meer weten over Azerbeidzjan? Lees dan hier verder.

Openingsbeeld: Alexmumu / iStock