Stonehenge streamt voor het eerst de zonnewende online

Redactie Lonely Planet
Stonehenge streamt voor het eerst de zonnewende online

De oude, mystieke plek Stonehenge in Engeland heeft aangekondigd dat het voor de allereerste keer ooit zijn zonnewende feest in de zomer live zal streamen op de social media-accounts van English Heritage.

Stonehenge is een van de grootste archeologische mysteries van Groot-Brittannië. Ondanks talloze theorieën over het doel van de plek, variërend van een opofferingscentrum tot een hemels uurwerk, weet niemand zeker wat de prehistorische Britten ertoe dreef zoveel tijd en moeite te besteden aan de constructie ervan. De eerste bouwfase begon rond 3000 voor Christus, hoewel recente archeologische vondsten aantonen dat de omgeving al honderden jaren heilig was voordat de werkzaamheden begonnen.

Stonehenge organiseert jaarlijks op de langste dag van het jaar een van 's werelds populairste zomerwendevieringen. Duizenden bezoekers komen om de zon achter de Heel Stone te zien opkomen, maar met de COVID-19-pandemie is het dit jaar niet mogelijk om een ​​menigte te ontvangen. De English Heritage-organisatie biedt in plaats daarvan een livestream van de zonsopgang op zondagochtend GMT op 21 juni aan op de socialemediakanalen. ‘We hopen dat onze livestream mensen in de buurt en ver weg een alternatieve gelegenheid biedt om contact te maken met deze spirituele plek op zo'n speciale tijd van het jaar en we kijken ernaar uit om iedereen volgend jaar weer te verwelkomen’, zegt Nichola Tasker, directeur van Stonehenge.

Bekijk hier de website van English Heritage.

Openingsbeeld: jessicaphoto / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram