Stap in een levensgroot Monopoly spel in Hong Kong

Redactie Lonely Planet

Als je fan bent van Monopoly, is dit een kans die je niet wilt missen. Vanaf juni dit jaar kun je het bordspel op levensgrootte spelen in Monopoly Dreams Hong Kong: ’s werelds allereerste themapark geïnspireerd op Monopoly.

In 1965 werd de eerste Chinese versie van Monopoly op de markt gebracht, met als setting de regio Hong Kong. Victoria Peak werd door locals verkozen tot duurste straat, vanwege het uitzicht op de skyline van de stad, de dure huizen en de beroemde mensen die in de wijk wonen. Het is dan ook niet toevallig dat het levensgrote bordspel gebouwd wordt in “The Peak”: een van de hoogste punten van Hong Kong.

Uitzicht vanaf Victoria Peak in Hong Kong. Foto: zhuyufang / iStock

Met een oppervlakte van ruim 1800 vierkante meter, waan je je bij Monopoly Dreams in de mansion van Mr. Monopoly. Elk element van het spel is levensgroot nagemaakt, van de waterwerken, de gevangenis en eigendomsbewijzen tot de kans- en algemeen fondskaarten die door middel van virtual reality en 4D interactieve projecties getoond worden.

De ervaring is echter meer dan alleen een levensgroot bordspel. Bij de attractie zit ook een verhaallijn waarbij een mysterieus figuur de diamanten staf van Mr. Monopoly probeert te stelen. Als bezoeker is het aan jou de taak om deze zaak op te lossen.

Laat het bord tot leven komen in Monopoly Dreams Hong Kong. Foto: martince2 / iStock

Voor echte fans is er na afloop de mogelijkheid voor een thematische snack en om de nodige Monopoly souvenirs mee naar huis te nemen. Meer informatie over Monopoly Dreams vind je op de website.

Ontdek Shenzhen: het economische hart van de regio Hong Kong.

Openingsbeeld: traveler1116 / iStock