Stap in een glazen trein door de Canadese Rockies

Redactie Lonely Planet

De in mist gehulde bossen, gekartelde bergtoppen en overvloed aan fauna, waaronder elanden, beren en adelaars, maken de Canadese Rockies tot de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers.

Er zijn veel manieren waarop je het gebied kunt ontdekken. Zo kun je in Whistler met een mountainbike van de hellingen scheuren of hiken door Banff National Park. Nog een optie is echter om de trein te pakken. Deze optie is nog aantrekkelijker geworden, nu Rocky Mountaineer nieuwe treinen met glazen dak heeft onthuld waarin passagiers nóg beter van het uitzicht kunnen genieten.

De nieuwe GoldLeaf Service treinen worden dit jaar aangeboden op de Western Canadian-routes. De routes zijn First Passage to the West, een tweedaagse treinreis van Vancouver naar Lake Louise of Banff en Journey Through the Clouds, eveneens een tweedaagse reis, maar dan tussen de plaatsen Vancouver en Jasper. De dubbeldekker-wagons zijn omgeven door grote glazen ramen en hebben een aparte eetruimte. Rocky Mountaineer is een samenwerking aangegaan met de spoorwegfabrikant Stadler om alle nieuwe apparatuur te bouwen. In elke wagon is er plek voor 72 passagiers.

In 2020 worden er drie extra wagons toegevoegd, waardoor het bedrijf op zijn 30ste verjaardag maar liefst 26 GoldLeaf dubbeldekker-wagons heeft en 16 SilverLeaf-wagons met een enkele verdieping. De verharde glazen ramen van de treinwagons zijn uitgerust met een speciale technologie die ook gebruikt wordt in luxe jachten en privévliegtuigen, waardoor het glas extra stevig is. Daarnaast hebben de leren stoelen een speciaal ontwerp, waardoor ze 180 graden draaien, en verwarmd kunnen worden. Ook zijn er een verschillende aanpassingen gedaan aan de constructie van de wagons.

Meer informatie over de treinreizen is beschikbaar op de Rocky Mountaineer site.

Reis je graag met de trein? De historische Orient Express keert mogelijk terug!

Beeld: sara_winter / iStock