Stap aan boord van het eerste hybride cruiseschip

Redactie Lonely Planet
Stap aan boord van het eerste hybride cruiseschip

Het groenste cruiseschip ter wereld heeft zijn eerste vaartocht van de Northwest Passage voltooid en is daarmee het eerste hybride schip dat de legendarische reis heeft voltooid.

Hurtigruten’s MS Roald Amundsen is gedeeltelijk een luxe cruiseschip en gedeeltelijk een onderzoeksstation en voltooide de 3000 nautische mijlen door hybride aandrijving. Het schip is vermoemd naar de Noorse poolpionier die de eerste volledige passage maakte van 1903 tot 1906.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hurtigruten (@hurtigruten) op

Uitgerust met grote accu’s en baanbrekende technologie, heeft de MS Roald Amundsen wereldwijde groene golven gemaakt in de cruise- en scheepvaartindustrie. Het gebruik van batterijen om zijn motoren te ondersteunen betekent dat de uitstoot met meer dan 20% wordt verminderd. De nieuwe boot heeft een observatieplatform met twee verdiepingen binnen en buiten dat rond de boeg van het schip loopt. 

Achter het observatiedek bevindt zich het Amundsen Science Center uitgerust met touchscreens en high-tech gadgets, zodat passagiers meer te weten kunnen komen over het landschap en de dieren tijdens de reis. De expeditieteams van het schip delen hun expertise over onderwerpen als fotografie en biologie, en passagiers kunnen kajaks en opblaasbare ontdekkingsboten gebruiken die beschikbaar zijn voor het te water gaan op anders ontoegankelijke locaties. Ook zijn er drie verschillende restaurants, een wellnessruimte, een panoramische sauna, een fitnessruimte en een pooldeck met zwemgedeelte, bubbelbaden en een bar.

MS Roald Amundsen heeft de Northwest Passage doorkruist en vaart verder langs de kust van Noord- en Zuid-Amerika. Hierna worden unieke expeditiecruises aangeboden op Antarctica. In de zomer van 2020 keert het schip vervolgens terug naar Noord-Amerika voor een reeks expeditiecruises in Alaska.

Voor meer informatie, ga naar de website van Hurtigruten.

Openingsbeeld: knape / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram