Staat de Inca Trail naar Machu Picchu op jouw bucketlist? Begin dan nu vast met plannen

Redactie Lonely Planet
Staat de Inca Trail naar Machu Picchu op jouw bucketlist? Begin dan nu vast met plannen

Hikers die komend jaar de Inca Trail naar het wereldberoemde Machu Picchu willen bewandelen moeten nu vast beginnen met plannen. De verkoop van vergunningen voor deze epische wandeling is net begonnen en de tickets zijn schaars.

De Peruaanse overheid verplicht reizigers een vergunning bij zich te dragen om de Inca Trail te lopen. Ook is het verplicht om een geregistreerde gids onderweg bij je te hebben. Er worden slechts 500 vergunningen uitgegeven voor elke dag, voor zowel reizigers als hun gidsen. Deze maatregel is genomen om het pad en de omliggende ecosystemen niet te zwaar te belasten.

Omdat je de trail alleen met een gids mag lopen, kopen de meeste reisorganisaties de vergunningen namens de reizigers in. De vergunningen voor komend jaar zijn op 1 oktober in de verkoop gegaan en de aantallen zijn beperkt. Als je de trail dus wil bewandelen, kun je er maar beter op tijd bij zijn, voor je weer een jaar moet wachten.

Machu Picchu is een zeer populaire toeristenbestemming, om de schade aan het gebied te beperken heeft de Peruaanse overheid strenge regels ingesteld. | Foto: traveler1116 / iStock

De vierdaagse Inca Trail mag dan wel een van de meest bekende hikes in Zuid-Amerika zijn, het is zeker niet de enige manier om Machu Picchu te bereiken. Zo kun je ook de vijf tot achtdaagse Salkantay-route naar het immense bouwwerk nemen of de Lares-route die door de hooglanden van de schilderachtige Lares-vallei loopt. Wie de verlaten Incastad wil bezoeken maar er niets voor voelt om er te voet te komen, is het ook mogelijk om de stad per trein of bus te bereiken.

Heb je geen zin in massa’s mensen maar wil je de Inca ruïnes wel met je eigen ogen bewonderen? Reis dan naar Choquequirao, ook een oude Incastad die ongeveer drie keer zo groot is maar substantieel minder bezoekers trekt.

Als je dan toch naar Peru gaat, lees dan ook deze artikelen om de ultieme trip te realiseren.

Openingsbeeld: Dimarik / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram