Spot het noorderlicht vanuit een luchtballon

Redactie Lonely Planet

Het zien van het noorderlicht en een tocht maken in een luchtballon staat bij veel mensen hoog op de bucketlist en nu heb je de mogelijkheid om dit ook nog eens te combineren. Een nieuwe reiservaring in het Zweedse Lapland geeft reizigers de mogelijkheid om het noorderlicht te spotten terwijl ze in de Arctische lucht zweven. 

Tijdens de Aurora Hot Air Balloon-ervaring stijgt een luchtballon tot 40 meter in de lucht, waar hij blijft zweven doordat de ballon verankerd is aan het Arctische ijs eronder. Het concept komt van de oprichters van Aurora Safari Camp, Jonas Gejke en Fredrik Broman. Deze nieuwe activiteit is gerealiseerd  in samenwerking met ballonvaart expert Andrew Peart, die al meer dan 25 jaar met luchtballonnen over de Afrikaanse savannes vliegt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Off the Map Travel (@offthemaptravel) op

De unieke ervaring is beschikbaar voor groepen van maximaal zes personen en wordt aanbevolen voor personen ouder dan zes jaar. ‘Om het noorderlicht te aanschouwen middenin de rust van de afgelegen natuur vanuit een luchtballon is een heel speciale ervaring en zal zeker een hoogtepunt zijn voor elk luxe Arctische avontuur’ zegt Jonathan Cooper van Off the Map Travel’s. ‘Hoewel het zien van het noorderlicht nooit gegarandeerd kan worden, wat is nou een betere plek om op het noorderlicht te jagen dan door zelf tussen de sterren te zweven?’.

Ben je toch meer geïnteresseerd in de Arctische landschappen dan het noorderlicht? Het team verzorgt ook overdag vluchten vanuit de thuisbasis in Gunnarsbyn, Råneå River Valley in Luleå, over de spectaculaire Arctische wildernis. De eerste noorderlichtvlucht zal in december 2020 plaatsvinden en is beschikbaar tot april. Boekingen gaan open in mei 2020.

Off the Map Travel biedt reisschema's aan met de Aurora Hot Air Balloon-ervaring, en elk avontuur kan worden aangepast aan de wensen van de gasten. Kijk hier voor meer informatie. 

Openingsbeeld: Eerik / iStock