Slow travel-treinavontuur langs Europees erfgoed voor zes gelukkige reizigers

Redactie Lonely Planet

Treinreizen is hot en omdat te vieren slaan Airbnb en Interrail de handen ineen om zes vrienden een episch Europees treinavontuur aan te bieden: de Airbnb Heritage Tour. 

Een historisch bucketlist-avontuur 

Negentien dagen lang zullen zes vrienden (of familieleden) het ultieme slow travel-avontuur beleven, een op maat gemaakte Interrail-reis met overnachtingen in unieke historische panden. De zes gelukkigen verblijven onder andere in een Engels herenhuis, een Frans chateau, een Catalaans landhuis, een Italiaanse villa en een Duits kasteel.

Historische woningen

Airbnb biedt sinds kort een nieuwe categorie aan binnen hun boekingssysteem, ‘Historische woningen’, waardoor je eenvoudig zoekt tussen 20.000 historische gebouwen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië. De historische panden worden door hun eigenaren nieuw leven in geblazen en met de Airbnb Heritage Tour krijg je de kans om het beste hiervan alvast te ontdekken.

Het 19de-eeuwse herenhuis is de eerste stop tijdens deze reis. Claudia Zalla

Route en accommodaties

1e stop: 31 augustus - 3 september
Bath, Verenigd Koninkrijk

Het treintocht begint in Londen. Stap aan boord bij Paddington Station vanwaar de trein je naar het historische Bath brengt, waar host Sophie jou en vijf vrienden zal verwelkomen in haar prachtige 19de-eeuwse herenhuis in baronstijl, omringd door een klassieke Engelse tuin.

2e stop: 3 september - 6 september
Saint-Georges-sur-Cher, Frankrijk

Na drie nachten rust en ontspanning in Bath, ga je dwars door het Kanaal richting Frankrijk. Op het Franse platteland kom je langs charmante dorpjes en steden voordat je aankomt in Chissay-en-Touraine, waar de gepensioneerde marineofficier Pierre je zal verwelkomen in een prachtig chateau, dat al bijna 50 jaar eigendom is van de familie van zijn vrouw.

De derde stop is bij dit charmante Catalaanse landhuis. Claudia Zalla

3e stop: 6 september - 10 september
Sant Pere de Ribes, Spanje

Onderweg naar Spanje maak je een tussenstop in het charmante zuiden van Frankrijk voor een overnachting in het gastronomische paradijs Montpellier waar goed eten en wijn niet zullen ontbreken. 
Opgeladen en bijgetankt gaat de reis verder richting het zuiden voor 3 nachten. De volgende stap is namelijk een 250 jaar oud Catalaans landhuis, net buiten Barcelona. Host van deze bijzondere accommodatie is Aleksandra, zij komt oorspronkelijk uit Nederland maar heeft haar hart verloren aan Spanje en de Spaanse cultuur. 

4e stop: 10 september - 14 september
Lucca, Italië

Na drie nachten in de zonovergoten Catalaanse villa, vervolgt de treinreis zich langs de Côte d'Azur, voor aankomst in de authentieke stad Lucca in Toscane. 
Daar word je verwelkomd door David, de Host van een prachtige 400 jaar oude villa. Volgens David mogen gasten de geheime tuin achter zijn huis niet missen, waar je een fontein en een fantastisch zwembad vindt.

5e stop: 14 september - 18 september
Behren-Lübchin, Duitsland

Voor de laatste etappe van het treinavontuur, wordt er noordwaarts over de Italiaanse Alpen gereisd, door Oostenrijk en Beieren, met een overnachting in München om deze barokke en bierminnende stad te verkennen. 
De volgende dag gaat de reis verder richting de Baltische kust waar hotelier Kevin, zijn partner Till (die in het dagelijks leven operaregisseur is) en hun hond Lucky wachten om gasten te verwelkomen in hun charmante 19e-eeuwse kasteel.

Zo doe je mee

In aanmerking komende aanvragers met een Airbnb-account kunnen zich hier vóór 20 juli 2022 om 23:59 uur aanmelden door Airbnb te vertellen waarom jij en je vrienden de perfecte reisgroep zouden zijn voor dit avontuur. Beschrijf wie je mee wilt nemen en vertel Airbnb over je passie voor avontuur, interesse in cultureel erfgoed en bereidheid om je ervaring met de rest van de wereld te delen. 
Aanvragers moeten 18 jaar of ouder zijn en mogen slechts één keer deelnemen. Maximaal vijf gasten (ouder dan 18 jaar) mogen zich bij de geselecteerde aanvrager aansluiten. Check voor alle voorwaarden van de wedstrijd en het reisschema op de website van Airbnb Heritage Tour.  

Openingsbeeld: de historische woning in Lucca, Italië. Claudia Zalla