Slaap in een vuurtoren op de Canarische Eilanden

Redactie Lonely Planet
Slaap in een vuurtoren op de Canarische Eilanden

Op het eiland La Palma van de Canarische eilanden is een actieve vuurtoren omgetoverd tot een luxe hotel.

De vuurtoren staat in een rustig gebied op het groene La Palma. Foto: Floatel / Faro Punta Cumplida 

La Palma, bijgenaamd “het mooie eiland”, is het groenst van alle Canarische eilanden en is in 2002 door Unesco erkend als wereldnatuurreservaat. Desondanks wordt het eiland vaak over het hoofd gezien en kiezen mensen eerder voor de populairdere eilanden Lanzarote en Tenerife. De afgelopen jaren heeft La Palma zich echter gevestigd als een ander soort bestemming op de Canarische eilanden, gericht op kleine groepen mensen die tot rust willen komen in het pittoreske landschap van het eiland.

In het meest noordelijke deel van La Palma staat Faro Punta Cumplida, een actieve vuurtoren die is omgebouwd tot een boetiekhotel met drie luxe suites. De kamers, die gelegen zijn vlak onder de uitkijktoren, bieden een weids uitzicht over de Atlantische Oceaan, een infinity-pool en een privé-terras.

Neem een duik in de infinity-pool met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Foto: Floatel / Faro Punta Cumplida

Een outdoor patio leidt naar de ingang van de vuurtoren en de 158 trappen naar de top van de toren, waar je als gast geniet van een koud glas wijn in de Sky High Mini Bar en uitzicht hebt op de Atlantische Oceaan, de omliggende bananenvelden en het smaragdgroene La Palma-gebergte.

De 152 jaar oude vuurtoren ligt in Barlovento, een rustig stadje met natuurlijke attracties zoals de zoutwaterbaden in Piscinas de la Fajana en het Caldera de Taburiente National Park. Bovendien is Barlovento met de auto of bus nog geen uur rijden naar het vliegveld.

Overnacht in een van de bijzondere suites. Foto: Floatel / Faro Punta Cumplida

Het hotel biedt twee tweepersoons-suites en een suite voor vier personen. Meer informatie over het hotel en reserveringen vind je op de website.

Meer bijzondere overnachtingen? Neem een kijkje in de duurste hotelkamer ter wereld!

Openingsbeeld: Floatel / Faro Punta Cumplida


Volg Lonely Planet op Instagram