Slaap in een iglo voor een ultiem arctische ervaring

Redactie Lonely Planet
Slaap in een iglo voor een ultiem arctische ervaring

Heb je ooit in een echte iglo willen slapen? Reis dan af naar Groenland waar je nu een complete en authentieke Artic Experience kunt beleven. In Ilulissat is onlangs een nieuwe iglo lodge geopend die gasten de mogelijkheid biedt om in één van de vijf handgemaakte ijshuisjes te slapen.

Elke iglo biedt ruimte aan twee personen, perfect voor stelletjes of groepen tot tien mensen dus. Ondanks dat Groenland niet bepaald bekent staat om de heerlijk zomerse temperaturen, hoef je niet bang zijn om het koud te krijgen. In de iglo’s liggen rendierhuiden, speciaal voor dergelijke temperaturen ontworpen slaapzakken en petroleumlampen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Evgeny Androsov (@andzher) op

In een knus houten hutje vind je sanitaire faciliteiten en een gezamenlijke ruimte waar de maaltijden worden geserveerd. Hoewel de temperaturen buiten tot ver onder het vriespunt kunnen dalen, blijft het in de iglo rond de nul graden, wat het slapen in de hiervoor bedoelde outdoor-uitrusting meer dan comfortabel maakt.

Off the Map Travel, specialist in Arctische reizen, biedt op maat gemaakte reisroutes die inclusief met het verblijf in de Iglo lodge komen en activiteiten waaronder sneeuwwandelingen, sneeuwscooter tripjes en twee noorderlicht safari’s bevatten. Daarbij is de omgeving van Ilulissat prachtig, mede dankzij het nabijgelegen ijsfjord dat je er kan vinden (zie foto). 

Meer informatie over de iglo lodges vind je hier.

Laat jij je door lage temperaturen niet afschrikken? Lees dan hier hoe je de kans op het zien van het noorderlicht kunt verdubbelen deze winter.

Openingsbeeld: Vovashevchuk / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram