Singapore lanceert cruises zonder bestemming

Redactie Lonely Planet

Eerst had Singapore plannen om vluchten zonder bestemming te lanceren, die vertrokken en terugkeerden naar Changi Airport, maar dit werd geannuleerd vanwege zorgen om het milieu. Nu is er weer een nieuw idee: het land zal vanaf november ‘cruises to nowhere’ gaan toestaan.

Cruiseschepen mogen sinds 13 maart niet meer in Singapore stoppen vanwege de aanhoudende pandemie. De Singapore Tourism Board heeft nu nieuwe richtlijnen voor cruises uitgevaardigd via hun verplichte CruiseSafe-certificeringsprogramma, dat vereist dat schepen met een capaciteit van 50% of lager varen en een rondreis maken zonder aanloophavens. Deze cruises zijn alleen toegankelijk voor inwoners van Singapore.

Twee bedrijven met hun thuishaven in Singapore, Genting Cruise Lines en Royal Caribbean International, zullen deelnemen aan het pilotprogramma. De World Dream van Genting Cruise Lines vertrekt op 6 november en de Quantum of the Seas van Royal Caribbean International wordt in december gelanceerd. De CruiseSafe-protocollen moeten het infectiegevaar verkleinen in elke fase van de passagiersreis - inclusief een verplichte COVID-19-test voor het instappen - en zorgen voor 100% frisse lucht door het hele schip. Maskers en afstand zijn ook vereist, en er zullen willekeurige inspecties worden uitgevoerd om naleving te garanderen.

‘Deze pilot is een waardevolle kans voor cruisemaatschappijen om de hele cruise-ervaring opnieuw uit te vinden en zo het vertrouwen van de passagiers terug te winnen’, aldus Keith Tan, Chief Executive van de Singapore Tourism Board, in een verklaring. "Singapore blijft toegewijd aan het ondersteunen en laten groeien van cruisetoerisme in de regio. We zullen blijven samenwerken met cruisemaatschappijen en onze belanghebbenden uit de sector om een ​​nieuwe koers uit te stippelen voor veilig cruisen."

Openingsbeeld: IgorSPb / iStock