Sicilië betaalt helft van je vliegticket en deel hotelkosten na de lockdown

Redactie Lonely Planet

Sicilië wil zodra het weer veilig is, toeristen naar het eiland trekken door de helft van de vliegtickets te betalen en een deel van hun accommodatie- en culturele activiteitenkosten te dekken.

De regionale regering heeft gezegd dat ze de helft van de prijs van de vliegtickets voor reizigers betaalt, en één op de drie hotelovernachtingen voor de totale duur van hun verblijf. Met een budget van € 50 miljoen zal de regering volgens The Times toeristen ook vouchers verstrekken voor culturele activiteiten, die beschikbaar zullen zijn via de officiële website voor toeristen zodra de grenzen weer open zijn.  

Sicilië heeft al meer dan € 1 miljard aan inkomsten uit toerisme verloren sinds het op 10 maart de grenzen voor toeristen sloot. Met het nieuwe programma hoopt het eiland een deel van dat geld terug te verdienen zodra het weer veilig is om te reizen. Italië gaat fase twee van de lockdown, met regels die vanaf 4 mei worden versoepeld. Parken worden heropend, samen met afhaalrestaurants, maar mensen moeten nog steeds vooral thuis blijven. Een aantal retailers, musea, culturele locaties en bibliotheken gaat vervolgens op 18 mei weer open. Italiaanse functionarissen hebben echter nog niet aangegeven wanneer het toeristen weer welkom zijn.

De Italiaanse minister van Cultuur en Toerisme, Dario Franceschini, heeft gesuggereerd dat de komende maanden mogelijk alleen binnenlands toerisme mogelijk is. 'We investeren sterk in binnenlands toerisme, want dit wordt een zomervakantie in Italië', vertelde Franchescini woensdag aan Il Messagero.

Openingsbeeld: J2R / iStock