Schaatsen op natuurijs in Ottawa: 's werelds grootste ijsbaan is weer open

Redactie Lonely Planet
Schaatsen op natuurijs in Ottawa: 's werelds grootste ijsbaan is weer open

In de Canadese hoofdstad Ottawa is het Rideau kanaal weer bevroren, wat betekent dat voor de 48e keer 's werelds grootste natuurijsbaan geopend is.

De bijna 8 kilometer lange gracht loopt dwars door de stad heen en ieder jaar komen er duizenden mensen op af. Op 7 januari gingen de eerste waaghalzen het ijs op. De ijsmeesters hadden toen al toestemming gegeven en vanaf de 7e is de baan officieel geopend.

Een bericht gedeeld door NCC-CCN (@ncc_ccn) op

Meestal kun je het ijs betreden tot eind februari of begin maart en op een gemiddelde dag ben je zeker niet alleen. Wel 20.000 andere schaatsers glijden er per dag met je mee. Per jaar zijn dat zo'n miljoen bezoekers. Het is een bijzonder gezicht: zakenmensen gebruiken de baan om naar het werk te gaan, toeristen gaan al schaatsend van het museum naar de mooiste restaurants en kinderen hebben de tijd van hun leven. 

Langs de route kun je overal je schaatsen aan doen of een paar huren. Op veel plekken kun je neerstrijken voor een kom warme soep, een beker chocolademelk of een BeaverTail; een lokale gefrituurde lekkernij met kaneel en suiker.

Natuurlijk hangt de kwaliteit van het ijs af van het weer, dus check voordat je het ijs op gaat even de website. 

Ontdek ook het Canadese Edmonton deze winter

Openingsbeeld: ncc_ccn / Instagram