Save the date: voor deze reiservaringen moet je nu vast beginnen met plannen

Redactie Lonely Planet

Het avontuur van je leven kost vaak een hoop tijd, geld en meestal ook nog eens een uitgekiende planning. Zelfs als je op de wereld bent gezet voor spontane avonturen, moet je de meest opwindende belevenissen ter wereld tijdig boeken. Om zeker te weten dat jouw reisdromen voor 2019 niet aan je voorbij gaan hebben we hierbij wat data op een rijtje gezet die je alvast in de agenda mag reserveren.

Wil jij dit jaar de felbegeerde Inca Trail lopen? Dan is dit het moment om te beginnen met plannen. | Foto: HannahWade / iStock

De Inca Trail in Peru lopen

De Inca Trail, die naar het beroemde Machu Picchu leidt, is een droomroute voor veel reizigers. Wil jij de befaamde trail in 2019 bewandelen? Dan moet je nu vast beginnen met plannen. Wandelaars hebben een vergunning nodig om de wandeling te maken en deze vergunning zijn nu al beschikbaar voor het komende reisjaar. Je maakt de wandeling onder begeleiding van een geregistreerde gids, die waarschijnlijk de vergunning ook voor je regelt, maar omdat er een dagelijkse limiet is voor het aantal wandelaars is het verstandig om alles nu vast te regelen. Meer informatie over de Inca trail en het plannen van je droomhike er naartoe lees je hier. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Burnerettes (@burnerettes) op

Burning Man in Nevada beleven

Als je bij dit unieke evenement in de Nevada desert wilt zijn, dan moet je nu echt wel zo’n beetje beginnen met plannen. Het Burning Man festival vindt elk jaar plaats van de laatste maandag van augustus tot de eerste maandag van september. Vorig jaar begon de registratie voor pre-sale tickets al in januari, de verschillende tickets gaan in de loop van het jaar in de verkoop. De organisatie van Burning Man geeft aan dat de exacte data waarop de ticketsale start nog bevestigd moeten worden maar ze zullen ongeveer gelijk zijn aan de data van afgelopen jaar. Houd de website in de gaten om het zeker te weten. 

Er zijn nog maar 300 plekjes vrij in 2019 om de diepste grot van de wereld te bezoeken. | Foto: Geng Xu / iStock

Hang Son Doong in Vietnam bezoeken

De duizelingwekkende dieptes van ’s werelds grootste grot trekt avontuurlijke reizigers van over de hele wereld. Dat maakt het voortijdig boeken van een tour door de grot essentieel. De grootste touroperator die reizigers mee de grot in neemt is Oxalis Adventure Tours en zij geven nu al op hun website aan dat er voor heel 2019 nog maar 300 plekjes vrij zijn. Wil je de duizelingwekkende dieptes van Hang Son Doong dit jaar nog beleven, óf je alvast op de wachtlijst voor 2020 registreren, kijk dan hier voor meer informatie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Open Skies (@openskiesmag) op

Eten bij Restaurant Under in Noorwegen

Dit gave restaurant ligt voor een deel onderwater wat bezoekers tijdens de maaltijd een uniek uitzicht op de onderwaterwereld biedt. Je vindt het magistrale bouwwerk in Spangereid, een plaatsje in het uiterste zuiden van Noorwegen. Naast de imposante buitenkant en inrichting van het restaurant, ligt de focus er natuurlijk op het eten. Reserveringen bij Under zijn felbegeerd en het wordt gasten geadviseerd om ten minste een half jaar van tevoren te boeken. Wil jij in 2019 genieten van een seizoensgebonden maaltijd met een betoverend uitzicht op het zeeleven? Plaats dan nu vast je reservering.

Met veel geluk is de zonsverduistering van 2019 vanuit de mooie, heldere Elqui Vallei te zien. | Foto: Erlantz Pérez Rodríguez / iStock

Zonsverduistering in Zuid-Amerika meemaken

Op 2 juli zal de zonsverduistering van 2019 in delen van Chili en Argentinië zichtbaar zijn. Met heel veel geluk is de verduistering ook te zien vanuit de Elqui Vallei, die bekend staat om de meest heldere luchten van de wereld. Tours die zich richten op de zonsverduistering beginnen nu al uit te verkopen. Wil je dus in Zuid-Amerika zijn voor het natuurspektakel, begin dan gisteren met plannen.

Lees hier verder over hoe nieuwe technologie reizen het komende jaar gaat veranderen.

Openingsbeeld: Rez-art / iStock