’s Werelds diepste zwembad opent in Polen

Redactie Lonely Planet

In Polen kun je binnenkort een bijzondere duik nemen, met de bouw van (voorlopig) het diepste zwembad van de wereld.

De opening van Deepspot staat gepland voor herfst dit jaar en wordt gebouwd in Mszczonów, dichtbij Warschau. Het zwembad reikt tot een diepte van 45 meter en wordt gevuld met kristalhelder water, waardoor bezoekers het gevoel hebben dat ze zweven in de ruimte.

Het water in het zwembad zal bovendien warmer zijn dan in normale zwembaden, waardoor je geen wetsuit hoeft te dragen. Voor duikers in opleiding is het mogelijk om hier voor verschillende situaties te trainen, voordat ze de zee in gaan. Door de verschillende diepten in het bad kunnen uitgebreide duiktrainingen gevolgd worden en kunnen zogenaamde “freedivers” experimenteren in unieke omstandigheden.

Hoewel je bij duiken waarschijnlijk niet meteen aan Polen denkt, wordt dat hier nu het hele jaar door mogelijk. Deepspot is ontworpen om de indruk van diepzeeduiken te wekken, maar dan in perfecte omstandigheden. Voor mensen die zelf liever niet duiken, is er een onderwatertunnel voor toeschouwers. Daarnaast zijn er hotelkamers, een conferentiezaal en een trainingsruimte, elk met uitzicht op de duikers in het bad.

Het bedrijf geeft aan dat het realiseren van het zwembad een uitdaging zal zijn. Niet alleen komt er veel technologie bij de bouw van het zwembad kijken, ook zal er een geavanceerd filtreersysteem nodig zijn om het water kristalhelder te houden en is er 27 keer meer water nodig om het bad te vullen dan bij een normaal zwembad.

Dit bericht bekijken op Instagram

Imagine having 45 meters of water above your head. In a pool! : : : #deepspot #diving #freediving #scubadiving #visitpoland #mszczonów

Een bericht gedeeld door Deepspot (@deepspotpoland) op

Deepspot is een project van Flyspot, een bedrijf dat in- en outdoor skydiving tours biedt  in Warschau en Katowice. Het zwembad zal zichzelf tijdelijk de diepste ter wereld mogen noemen, maar lang duurt dat niet. Voor 2020 staat namelijk de opening van het Blue Abyss-zwembad in Londen gepland, een bad met een diepte van 50 meter.

De officiële openingsdatum van Deepspot moet nog bevestigd worden. Updates over de bouw van het bad zijn te volgen op Facebook.

Op reis naar Polen? Dit zijn de vijf beste redenen.

Openingsbeeld: MaFelipe / iStock