’s Werelds beste bestemmingen voor expats

Redactie Lonely Planet

Voor veel mensen is wonen in het buitenland een droom, maar met zo veel verschillende landen die zo veel verschillende mogelijkheden hebben, kan het moeilijk zijn de perfecte plek te vinden om een nieuw leven te beginnen. Maar volgens een nieuw onderzoek is Singapore wederom hét land voor expats.

Singapore werd voor het derde jaar op rij verkozen als de beste plek om te wonen en werken in het nieuwste HSBC Expat Explorer-onderzoek. Het versloeg Noorwegen, die met een stijging van vier plekken op de tweede plaats eindigde. Het stabiele economische en politieke klimaat in beide landen maakt dat ze zo goed beoordeeld zijn.

Het onderzoek wordt al tien jaar jaarlijks gehouden, waarbij gekeken wordt naar de ervaringen van meer dan 27.500 mensen uit 159 landen en gebieden. De landen worden beoordeeld op hoe de bewoners denken over de economische situatie, hun ervaringen en het gezinsleven in het gastland.

Wat Singapore bovenaan de lijst brengt is dat 64% van de expats zegt dat de kwaliteit van leven beter is dan thuis en 73% zegt dat ze er betere verdienkansen hebben. Expats in Singapore geven aan dat ze een gemiddelde stijging van 42% zagen in hun jaarlijkse inkomen. Maar het is niet een en al feest, want ze geven ook aan dat ze minder hoge verwachtingen hebben van een verbetering in de balans van werk/privé dan in andere landen.

Noorwegen staat op de tweede plaats. Foto: IakovKalinin / iStock

Daartegenover staat dat expats in Noorwegen juist vinden dat hun werk/privé-balans veel beter is geworden, 90% van de ondervraagden is het daarover eens. Zo’n 78% zei ook dat baanzekerheid hoger is dan thuis en de meerderheid gaf aan dat de kwaliteit van leven voor hun kinderen er beter is.  

De top tien beste bestemmingen voor expats zijn: Singapore, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Nederland, Canada, Australië, Zweden, Oostenrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

Meer lezen: wist je dat je ook heerlijk kunt eten in Singapore?

Openingsbeeld: Nikada / iStock