Riksja Travel zet zich in voor non-profit hotel

Redactie Lonely Planet

We kunnen er niet omheen; wil je reizen, dat laat je een voetafdruk achter. Steeds meer reisorganisaties zijn zich er gelukkig van bewust dat reizigers de wereld niet alleen willen ontdekken, maar ook een positieve indruk willen achterlaten op de plekken die ze bezoeken. 

Het Nederlandse Riksja Travel compenseerde al CO2 van zowel vluchten als landarrangementen en werkt veel samen met lokale partners. Nu gaat de organisatie nog een stapje verder: in samenwerking met stichting Con Corazón wil Riksja Travel de oprichting van een boetiekhotel in Costa Rica realiseren, waarvan de winst geïnvesteerd zal worden in educatieprojecten in de lokale omgeving.

De receptie van Hotel Con Corazón in Nicaragua | Foto: Con Corazón

Stichting Hotel Con Corazón werd door twee Nederlanders opgericht en bouwde al een hotel in Granada, Nicaragua, waarvan 100% van de winst uit de 16 kamers en het restaurant naar onderwijsprojecten in het land gaat. Meer dan 500 kinderen hebben er al bijles of een studiebeurs gekregen en er is nu ook een hotel in Mexico in aanbouw.

Riksja Travel investeert intussen samen met een aantal andere partners in een nieuw project om vlakbij Nationaal Park Rincon de la Vieja in Costa Rica een boetiekhotel te gaan bouwen. Benieuwd hoe jij kan helpen dit project te realiseren? Lees hier meer over Riksja Con Corazón.

Lees ook: Als Tarzan in de jungle in Costa Rica

Openingsbeeld: een impressie van het te realiseren hotel in Costa Rica