Regen tijdens je reis? Dit Italiaanse eiland geeft je geld terug

Redactie Lonely Planet
Regen tijdens je reis? Dit Italiaanse eiland geeft je geld terug

Elba is het grootste eiland van Toscane, en na Sicilië en Sardinië het op twee na grootste eiland van Italië. Met haar prachtige Mediterrane stranden en rijke historie (denk aan Napoleon die hier naartoe werd verbannen), is het eiland een populaire bestemming voor reizigers.

Het weer werkt echter niet altijd mee, en om die reden heeft het eiland een initiatief opgezet genaamd “Elba No Rain”. De gehele maand mei krijg je het geld van een overnachting terug als er tussen 10 uur ’s ochtend en 8 uur ‘s avonds meer dan twee uur aan regen valt op een dag.

Het weer is op Elba is vaak zeer onvoorspelbaar, waardoor de kans bestaat dat je veel regen krijgt, maar ook net zo goed weinig of zelfs geen. Foto: StevanZZ / iStock

Verschillende hotels en hostels doen mee aan de actie en gezien de ongebruikelijke weersomstandigheden in Italië deze lente, met slechter weer dan normaal, zou een boeking bij deze accomodaties zomaar in je voordeel kunnen werken.

Er zit natuurlijk een addertje onder het gras, namelijk dat Elba een micro-klimaat heeft dat erg verschillend is van de rest van het land en daardoor sterk aan verandering onderhevig is. Het weer is vaak zeer onvoorspelbaar, waardoor de kans bestaat dat je veel regen krijgt, maar ook net zo goed weinig of zelfs geen. Afhankelijk van hoe je het bekijkt, kun je dus geluk hebben.

De echte reden voor het initiatief is uiteindelijk om meer mensen naar Elba te trekken, het eiland biedt namelijk meer dan alleen mooie stranden. Foto: StevanZZ / iStock

De echte reden voor het initiatief is uiteindelijk om meer mensen naar Elba te trekken, ongeacht de weersomstandigheden. Het eiland biedt namelijk meer dan alleen mooie stranden, en bovendien is een beetje regen zo erg nog niet.

De deelnemende accomodaties van “Elba No Rain” vind je op de website.

Maak een uitstapje naar het vasteland met de minigids van Toscane.

Openingsbeeld: Scacciamosche / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram