Qantas wil directe vlucht van Londen naar oostkust Australië

Redactie Lonely Planet

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft vergevorderde plannen om rechtstreeks van Londen naar Sydney en Melbourne te gaan vliegen. De vlucht van 21 uur zou tegen 2022 mogelijk moeten zijn.

Topman van Qantas, Alan Joyce, liet tijdens de Amazon Web Services Summit Innovation Day in Sydney weten dat de ambitie van de maatschappij om rechtstreeks van zowel Londen als New York naar de oostkust van Australie te vliegen bijna verwezenlijkt kan worden. De CEO liet weten dat de luchtvaartmaatschappij aan het einde van 2019 een nieuw vliegtuig wil bezitten dat in staat is lange afstanden te vliegen. Joyce schakelde hiervoor de hulp in van Airbus en Boeing bij het ontwikkelen van een vliegtuig met de juiste capaciteiten, en heeft er vertrouwen in dat er met de nieuwe technologieën een toestel op de markt zal komen die de lange vlucht met passagiers kan volbrengen. Andere zaken waar op moet worden gelet tijdens zo’n lange vlucht is de maximale duur van een vlucht voor een piloot en de entertainment en gezondheid van de passagiers.

Op dit moment is de langste vlucht van Qantas een route van 8991 mijl tussen Londen en Perth. Dit houdt in dat passagiers 17 uur in de lucht doorbrengen, met gunstige wind 15 uur en 45 minuten. 

Openingsbeeld: oversnap / iStock