Proef binnenkort 3D-geprinte sushi in Tokyo

Redactie Lonely Planet
Proef binnenkort 3D-geprinte sushi in Tokyo

Japan is altijd voorloper geweest op het gebied van technologie en innovatie, en hiermee wordt dat opnieuw bewezen. Deze laatste ontwikkeling maakt het mogelijk om Japan’s populairste gerecht 3D te printen.

Open Meals is een startup-bedrijf in Tokyo, dat onlangs haar nieuwe hoofdproject aankondigde: een restaurant genaamd Sushi Singularity, die uitsluitend hyper-gepersonaliseerde sushi zal serveren, gebaseerd op de gezondheid en biometrische data van de klant.

Met dit programma kan een hapje sushi compleet naar jouw wensen worden gemaakt. Foto: Open Meals

‘De wereld van sushi betreedt een nieuw domein’, meldt Open Meals op de website. ‘Door nieuwe technologie, materialen, structuren en bereidingswijzen kunnen we een bijzonder product afleveren’. Het project is ontworpen als onderdeel van een complete voedselrevolutie, waar drie stappen bij aan te pas komen. Eerst wordt de sushi ontworpen in een speciale 3D-printer voor eten, deze kan besteld worden door middel van een voedsel-besturingssysteem die wereldwijd beschikbaar wordt en tot slot wordt er met een gezondheidsindicator rekening gehouden met je lichaamswaarden, allergieën en intoleranties waardoor een klant de perfecte voeding binnenkrijgt.

Met deze gezondheidsindicator worden al je lichaamswaarden gemeten, zodat je de voor jou perfecte sushi krijgt. Foto: Open Meals

Met deze innovaties moet Sushi Singularity een “futuristische ruimte worden met productieapparaten op basis van de laatste technologie” die de consument voorziet van sushi “die nog nooit eerder geproefd is”. Een van de gerechten is een zogenaamd inktvis-kasteel, met een rand gemaakt van rijst en honingraatvormige octopus.

Proef volgend jaar 3D-geprinte sushi in restaurant Sushi Singularity. Foto: Open Meals

Als alles volgens plan loopt, zal Sushi Singularity in 2020 openen in de Japanse hoofdstad. Benieuwd naar een hapje biometrisch-gemanipuleerde sushi? Meer informatie vind je op de website.

Lees alles over de Japanse hoofdstad in onze minigids!

Openingsbeeld: Open Meals


Volg Lonely Planet op Instagram