Prachtige lichtinstallatie bij Uluru blijft voor onbepaalde tijd

Redactie Lonely Planet
Prachtige lichtinstallatie bij Uluru blijft voor onbepaalde tijd

De gloeiende bollen die deel uitmaken van het Field of Light Uluru zullen voor onbepaalde tijd op de beroemde Australische locatie blijven, waardoor reizigers voldoende tijd hebben om de indrukwekkende kunstinstallatie te bewonderen. 

De bekroonde tentoonstelling is gemaakt door kunstenaar Bruce Munro en is op 1 april 2016 geopend in Ayers Rock Resort. Het omringt de heilige plaats Uluru en bestaat uit meer dan 50.000 verlichte glazen bollen op stengels op een gebied van meer dan negen voetbalvelden groot. Het kunstwerk wordt volledig verlicht door zonne-energie en de bollen zijn verbonden met een vezel die oplicht in het donker. ‘Tili Wiru Tjuta Nyakutjaku’ of 'Kijkend naar veel mooie lichten’, zoals het werk ook wel wordt genoemd, zal nu voor onbepaalde tijd op de locatie blijven staan, nadat de looptijd al vaker was verlengd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fi Nichols (@fi__nichols) op

De installatie heeft onlangs een renovatie ondergaan van $1 miljoen, onder toezicht van Munro. Elke afzonderlijke lichtstengel en alle glasvezelkabels werden vervangen om ervoor te zorgen dat de lichten ook in de toekomst helder blijven schijnen. 

Uluru, de 3,6 kilometer lange rots in de Australische outback, is vanaf 26 oktober 2019 niet meer open voor bezoekers die er op willen klimmen. Het besluit is aangekondigd door Uluru-Kata Tjuta National Park-beheerders en de traditionele eigenaren van de locatie, de Anagu, die altijd hebben gevraagd of mensen de heilige rots niet gingen beklimmen.

Openingsbeeld: simonbradfield / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram