Poëzie en braakzakjes kunnen je een gratis vlucht opleveren bij EasyJet

Redactie Lonely Planet
Poëzie en braakzakjes kunnen je een gratis vlucht opleveren bij EasyJet

Wat is er romantischer dan op reis gaan met je geliefde? En wat dacht je van poëzie? EasyJet combineert de twee in een competitie rondom Valentijn, waarbij je kans maakt op vliegtickets als jij het mooiste gedicht achterop een braakzakje weet te schrijven.

Okay, poëzie en liefde in combinatie met een braakzakje is een beetje vreemd, maar de "Love Sick" campagne gaat als een speer. De unieke wedstrijd is vooral bedoeld voor reizigers met een lange afstandsrelatie, die met love sickness het vliegtuig instappen.

Het idee ontstond door een liefdesbrief achterop een zakje dat achtergebleven was na een vlucht van Parijs naar Londen. In het Frans en Engels had de passagier een bericht geschreven aan iedereen met een geliefde ver weg. Nu moedigt de luchtvaartmaatschappij reizigers aan om zelf de pen op te pakken, een foto te maken met het resultaat en het onder de hastag #LoveSickSonnets te plaatsen op sociale media.

Een bericht gedeeld door easyJet (@easyjet) op

Alle inzendingen worden beoordeeld door Daisy Goodwin, de auteur van acht bloemlezingen en schrijfster van het TV-programma Victoria. Je hebt tot 28 februari de tijd om jouw schrijfkunst te plaatsen, tenzij je het zakje nodig hebt voor zijn officiële doeleinde...

Geen geliefde in het buitenland, maar toch op reis? Deze films zullen je zonder twijfel inspireren!

Openingsbeeld: clivewilson / Instagram


Volg Lonely Planet op Instagram