Plannen voor spectaculair zwembad op wolkenkrabber Londen

Redactie Lonely Planet
Plannen voor spectaculair zwembad op wolkenkrabber Londen

Er worden plannen gemaakt om ’s werelds eerste infinity zwembad bovenop het dak van een wolkenkrabber in Londen te bouwen.

De zwembadfabrikant uit het Verenigd Koninkrijk, Compass Pools, heeft het concept voor Infinity Londen onthult; een zwembad met een inhoud van 600.000 liter dat precies op het dak van een wolkenkrabber van 55 verdiepingen hoog past. Het zou het ultieme zwembad met uitzicht over Londen zijn, waarbij bezoekers het gevoel hebben dat ze boven de skyline van de stad zweven.

Het zwembad is gemaakt van gegoten acryl en de zijkanten en vloer zijn doorzichtig. Badgasten hebben daardoor zowel boven als onder het water een uitzicht over de stad en de zwemmende mensen zijn vanaf de hal van het gebouw helemaal bovenin te zien. Omdat het bad het volledige dak beslaat, is het plan voor de toegang zeker uitdagend te noemen. Gasten gaan omhoog via een luchtdichte roterende trap die uit het water omhoog stijgt. Volgens de makers is deze functie geïnspireerd op het ontwerp van een deur van een onderzeeër. 

Met het onvoorspelbare weer van Londen is ook rekening gehouden; het zwembad wordt verwarmd met behulp van energie van het airco-systeem in het gebouw. Ook is er een speciaal windsysteem ontwikkeld om te voorkomen dat het water van de bovenste verdieping op de straten beneden valt. Als alles volgens plan verloopt en partners en aannemers worden bevestigd, zou de bouw in 2020 kunnen beginnen. 

Openingsbeeld: Compass Pools


Volg Lonely Planet op Instagram