Piramiden van Gizeh makkelijker te bezoeken door nieuw vliegveld Egypte

Redactie Lonely Planet

In een poging de drukte van het belangrijkste transportknooppunt in Caïro te verminderen, is er een gloednieuwe luchthaven geopend aan de rand van Egyptes hoofdstad. De Sphinx International Airport is momenteel alleen voor een proefperiode open, maar zal naar verwachting in 2020 volledig operationeel zijn. 

De officiële opening zal dan samenvallen met de opening van het nabijgelegen Grand Egyptian Museum. Het miljoenen project van het Egyptische Ministerie van Toerisme heeft tot doel de toegang tot de historische locaties van het land te verbeteren vanuit populaire badplaatsbestemmingen langs de kust. Egypte lijkt op te rijzen uit een dal na de politieke onrust in de nasleep van de Arabische lente in 2011. In 2017 werd het benoemd door de Wereldorganisatie voor Toerisme tot snelst groeiende bestemming voor reizigers, toen het land 55% meer bezoekers verwelkomde dan in 2016. De regering introduceerde toen ook voor het eerst het e-visum voor toeristen.

Lonely Planet benoemde de zuidelijke Nijlvallei van Egypte tot Best Value bestemming van 2019, omdat indrukwekkende oude vindplaatsen van Luxor tot Aswan voor slechts een paar dollar toegankelijk zijn. 

Openingsbeeld: Anton Belo/Shutterstock