Patrouillehonden beschermen vanaf nu je patatje bij het Sydney Opera House

Redactie Lonely Planet

Als je ooit op een pier hebt gestaan met een patatje in je hand, dan weet je dat zeemeeuwen op dat moment je grootste vijand kunnen zijn. Vooral bij toeristentrekpleisters kunnen de meeuwen wel erg gretig worden, en om die reden zijn er een stel schattige honden aan het werk gezet om de toeristen te beschermen rondom Sydney’s populairste attractie.

Het Sydney Opera House heeft het als ultieme trekpleister zwaar te verduren, en daarom zijn er patrouillehonden ingezet om lunchende gasten van stelende zeemeeuwen te behoeden. De zilvermeeuw, vaak kortweg de zeemeeuw genoemd, is van origine een Australische vogel en is daardoor een wettelijk beschermd dier in het land. Hoewel de dieren beschermd worden, blijven hongerige zeemeeuwen het liefst in de buurt van mensen, waardoor de problemen zich snel opstapelen.

De zeemeeuw veroorzaakt al jaren problemen rond Sydney's populairste trekpleister.  Foto: simonbradfield / iStock

Voor mensen die rustig in het zonnetje, met uitzicht op het Opera House van hun lunch willen genieten, veroorzaken de meeuwen veel overlast. Door de jaren heen heeft het iconische theatergebouw verschillende manieren geprobeerd om van het meeuwenprobleem af te komen, zoals lawaaimakers en een heuse robothavik, maar beide leverden weinig succes. Maar nu, met behulp van deze vijf patrouillehonden, lijkt er eindelijk een effectief middel te zijn gevonden om de meeuwen van je verse patatje af te houden.

Volgens Broadsheet Sydney is het aantal aangevallen maaltijden al met 80% gedaald sinds “the Seagull Patrol” in het leven is geroepen. En bovendien is de komst van de schattige patrouillehonden natuurlijk een extra bonus voor de hondenliefhebber.

Wil je zelf ook eens een reis naar Sydney maken? Bekijk hier de minigids voor een Budget Proof Sydney.

Openingsbeeld: simonbradfield / iStock