Overnacht met je geliefde in het huis van Shakespeares Julia

Redactie Lonely Planet

Het heeft misschien geen gelukkig einde, maar Shakespeares Romeo & Juliet is een van de meest iconische romances aller tijden. Speciaal voor Valentijnsdag laat Airbnb daarom één verliefd stel gratis de nacht doorbrengen in het huis van Julia; Casa di Giulietta. 

Het 13e eeuwse herenhuis Casa di Giulietta staat in Verona, de Italiaanse stad waar het verhaal zich afspeelt, en wordt gezien als de inspiratie voor het fictieve huis van Julia. Zo heeft het huis een balkon dat bekend werd door de befaamde liefdesverklaring van de vrouwelijke hoofdpersoon. 

Caption

Samen met een Italiaanse architect heeft Airbnb het eeuwenoude gebouw getransformeerd tot een extravagant verblijf speciaal voor de moderne Romeo en Julia. Het koppel krijgt een persoonlijke butler ter beschikking en wordt getrakteerd op een romantisch diner bij kaarslicht. De eetkamer is luxueus ingericht met kristal, kaarsen en bloemen en het diner wordt verzorgd door sterrenchefkok Giancarlo Perbellini. Ook de nacht wordt doorgebracht in stijl, namelijk in het originele bed ‘Letto di Giulietta’ dat werd gebruikt in Zeffirelli’s klassieker uit 1960; ‘Romeo en Julia’.

Hoe kun je meedoen? 

Casa di Giulietta ontvangt elk jaar duizenden brieven van over de hele wereld. Deze traditie heeft Verona de bijnaam ‘de stad van de liefde’ opgeleverd. De brieven worden beantwoord door vrijwilligers van Juliet’s Club. Om een nacht in het Huis van Julia te winnen stuur je een brief aan Julia, waarin je jouw eigen liefdesverhaal deelt en vertelt waarom jij en je partner de perfecte gasten zijn. Brieven kunnen tot 3 februari 2020 ingeleverd worden op airbnb.nl/juliet

Openingsbeeld: Airbnb