Overnacht in ’s werelds eerste roomijs-hotel in Helsinki

Redactie Lonely Planet

Als je groot fan bent van roomijs (en van roze), is deze “sweet suite” in Helsinki waarschijnlijk wel jouw smaak. Hotel Klaus K Helsinki en Fins zuivelbedrijf Valio hebben de koppen bij elkaar gestoken om in het centrum van de stad een hotelkamer te creëren in roomijs-stijl.

De kamer is van top-tot-teen bedekt in vintage jaren ’30 meubels en biedt een prachtig roze decor, luxe lakens, een bubbelbad in een pastelkleurige badkamer en zelfs een schommel. Het interieur is bedacht door ontwerpers Anna Pirkola en Kirsikka Simberg.

Tijdens je verblijf in de Valio Jäätelöfabriikki Sweet Suite, vernoemd naar Valio’s ijsmerk, kun je met dank aan de vriezer in je kamer genieten van verschillende ijssoorten. In de vriezer vind je Valio’s vier nieuwe ijssmaken: passievrucht-kokosnoot, appeltaart, rijke chocolade en citroenpudding. Dat de hotelkamer in Helsinki ligt is niet toevallig: de Finnen eten namelijk per hoofd van de bevolking het meeste ijs van Europa.

‘Valio Jäätelöfabriikki wil met haar ijs consumenten gelukkig maken’, aldus Valio’s manager, Tea Ijäs. ‘Voor veel mensen is een ijsje een moment om even bij te komen. We wilden een kleine en verrassende ervaring creëren rondom dit heerlijke toetje, en daar is deze luxe hotelkamer uit voortgekomen’.

De suite is van maart tot september voor twee personen te reserveren. De verschillende ijssmaken op de kamer zijn ook te krijgen tijdens de brunch bij Hotel Klaus K op zaterdag 9 en zondag 10 maart. Meer informatie over het hotel vind je op de website.

Citytrip naar Helsinki? Dit zijn 5 must-do's!

Openingsbeeld: kerdkanno / iStock