Overnacht in het Louvre met deze unieke Airbnb

Redactie Lonely Planet
Overnacht in het Louvre met deze unieke Airbnb

Als drukste bezochte museum ter wereld, kan het Louvre soms eerder voelen als een chaotische markt dan een oase van kunst. Deze maand krijgen twee gelukkige bezoekers echter de kans om ’s nachts in alle rust het museum te bewonderen.

Maak kans op een overnachting onder de iconische glazen piramide van het Louvre. Foto: AndreyKrav / iStock

AirBnb en het Louvre hebben, voor het 30-jarig bestaan van de beroemde piramide, de handen ineen geslagen om het museum om te toveren tot een onvergetelijke overnachting. Op 30 april krijgt zowel de winnaar als een introducé de kans om één nacht onder de iconische glazen piramide van het Louvre te slapen.

Bij aankomst wordt je als gelukkig paar verwelkomd door een kunsthistoricus, die je een exclusieve rondleiding geeft langs de beroemdste werken van het museum. Normaal gesproken is dit alleen weggelegd voor presidenten, Jay-Z of Beyoncé, maar nu is het wellicht jouw beurt.

Daarna geniet je volgens AirBnb “samen met Mona Lisa van een aperitief, terwijl je ontspant in haar luxueuze woonkamer in het hart van het Louvre”. Vervolgens ga je “uit eten met Venus van Milo”, waarbij je een kleurrijk menu voorgeschoteld krijgt, geïnspireerd door de hemelse godin. ’s Avonds ontspan je “tijdens een intiem akoestisch concert in de appartementen van Napoleon III”, en overnacht je onder de iconische piramide, waarbij je gewekt wordt door de zoete geur van een Parijs ontbijt.

Om kans te maken op deze unieke overnachting, hoef je alleen aan te geven waarom jij de perfecte gast van Mona Lisa zou zijn. Hoewel er hierbij maar één winnaar is, kun je het hele jaar reserveren voor unieke ervaringen in het museum. Aanmelden kan via de website.

Zo hielpen Jay-Z en Beyoncé het bezoekersrecord van het Louvre te verbreken.

Openingsbeeld: romanslavik / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram