Overnacht in een oude zeecontainer in Texas

Redactie Lonely Planet
Overnacht in een oude zeecontainer in Texas

In Texas is een uniek nieuw hotel gecreëerd dat gerecyclede zeecontainers heeft verbouwd tot bohemian, rustieke verblijven met geweldig uitzicht op prachtige zonsondergangen. 

Flophouze bevindt zich in de stad Round Top en is door eigenaar Matt White bedacht om te laten zien hoe oude spullen kunnen worden hergebruikt. Er zijn momenteel zes accomodaties beschikbaar, die allen een woonkamer, keuken, slaapkamer en een eigen badkamer bevatten. In plaats van een televisie heeft elk huis een platenspeler met een een zorgvuldig uitgekozen vinylcollectie plus een grote stapel boeken om de bezoekers te vermaken. Ook heeft Matt elke ruimte ingericht met objecten die hij tijdens zijn reizen over de hele wereld heeft verzameld, zodat elk huis zijn eigen identiteit en charme bezit. 

Overal zijn duurzame en gerecyclede materialen gebruikt vanuit de hele Verenigde Staten, zoals ramen van een school in Philadelphia, timmerhout van een distilleerderij in Kentucky en werkbladen gemaakt van bowlingbaanvloeren in Texas. De kosten voor het verblijf beginnen bij $175 per nacht. Meer informatie vind je op de officiële Flophouze website

Ook een bijzondere overnachting: Slapen tussen de bomen in India. 

Openingsbeeld: Flophouze