Overnacht in een gigantisch wijnvat in Portugal

Redactie Lonely Planet

Op de Quinta da Pacheca wijngaard in Portugal kun je nu overnachten in een gigantisch wijnvat, compleet met eigen badkamer, zachte bedden en airco.

Dit bericht bekijken op Instagram

WWW.QUINTADAPACHECA.COM . . #Repost @offbeat_portugal with @get_repost ・・・ Have you ever imagined sleeping inside a wine barrel in one of the most famous wine regions in the world? Well, we can make your dream come true thanks to @quinta_da_pacheca and its brand new Wine Barrel Rooms. A truly rural experience with all the comfort of a regular hotel room. ____________________ Alguma vez imaginou dormir dentro de um barril de vinho numa das regiões vinícolas mais famosas do mundo? Bom, nós podemos realizar o seu sonho graças à @quinta_da_pacheca e aos seus recém-inaugurados quartos Wine Barrel. Uma experiência verdadeiramente rural com todo o conforto de um quarto de hotel normal. ____________________ ¿Alguna vez imaginó dormir dentro de un barril de vino en una de las regiones vinícolas más famosas del mundo? Bueno, podemos realizar su sueño gracias a la @quinta_da_pacheca y a sus recién inauguradas habitaciones Wine Barrel. Una experiencia verdaderamente rural con toda la comodidad de una habitación de hotel normal. __________ : @quinta_da_pacheca #quintadapacheca #douro #dourovalley #portugal #winehotel #hotel #winebarrel #barrildevinho #wine #vinho #vino #vinhodoporto #portwine #weloveportugal #visitportugal #beautifuldestinations #beautiful #travel #viajar #traveler #viajante #wanderlust #travelgram #bestcountry #offbeatportugal #offbeattips #dmcportugal

Een bericht gedeeld door Quinta da Pacheca (@quinta_da_pacheca) op

Op de glooiende heuvels van de Douro vallei, ten oosten van Porto, groeit de druif van een van de beste wijnen in Portugal. In de pittoreske regio vind je het Quinta da Pacheca landgoed, producent van de beroemde Douro wijn, die garant staat voor een weekend wijnproeven, romantiek en dromerige landschappen.

De wijnmakerij, met olijfgroeven en wijnstokken daterend uit de 16e eeuw, wordt gerund door Paulo Pereira en Maria do Céu Gonçalves. De twee eigenaren van het erfgoed lieten onlangs een tiental bewoonbare wijnvaten bouwen als een unieke overnachting. De vaten op het bijna 600 vierkante meter grote landgoed hebben elk een eigen terras waar je tussen de eeuwenoude wijnstokken kunt genieten van het uitgestrekte landschap. Van binnen is elk vat uitgerust met een luxe tweepersoonsbed, een walk-in douche, een dakraam, Wi-Fi en airconditioning.

Voor mensen die liever in een meer traditioneel optrekje verblijven, is het 18e eeuwse landhuis omgetoverd tot een hotel met 15 kamers inclusief hemelbedden en een combinatie van klassieke en moderne eigenschappen.

De Douro regio staat naast wijn ook bekend om zijn keuken, met specialiteiten zoals sardines in citrus en langzaam gegaarde varkenswang. In het restaurant van het hotel, met uitzicht op de Douro Rivier en de naastgelegen wijngaarden, zijn deze specialiteiten te vinden en kun je daarnaast meedoen aan een serie verschillende activiteiten. Zo kun je naast een wijnproeverij ook kooklessen, wijnbottel- en traditonele wijnstampcursussen volgen. Bovendien biedt het landgoed fietsen om de omgeving mee te ontdekken en organiseert het boottochten op de Douro Rivier.

Tweepersoonskamers in het hotel zijn te reserveren vanaf 90 euro, en in de wijnvaten betaal je voor een overnachting rond de 255 euro. Meer informatie vind je op de website.

Hou je van wijn? Ga op roadtrip langs de wijnstreken van Portugal!

Openingsbeeld: rusm / iStock