Op proefvakantie naar Rhodos 

Redactie Lonely Planet

Reizigers staan te trappelen om weer op pad te gaan, en reisorganisaties kunnen op hun beurt niet wachten om reizigers weer op pad te sturen. In de hoop te laten zien dat ook tijdens corona veilig en verantwoord reizen mogelijk is, hebben Sunweb en Transavia toestemming gekregen voor een vakantiepilot naar het Griekse Rhodos.  

De hoop van de organisaties is dat de pilot een eerste stap zal zijn om (vlieg)vakanties deze zomer weer mogelijk te maken. Tijdens de pilot worden inzichten en data verzameld die (door de hele reisbranche) gebruikt kunnen worden om te kijken hoe men veilig en verantwoord op vakantie kan in coronatijd.  

De gelukkige reizigers die mee mogen staat een achtdaagse all-inclusive pakketreis naar Rhodos te wachten. Hoewel dit wellicht niet helemaal zal zijn hoe jij je vakantie graag doorbrengt, reizigers blijven de volledige tijd in hun bubbel op luxe resort Hotel Mitsis Grand Beach en mogen het terrein niet verlaten, is het wel een verder nog vrij onbereikbare ontsnapping naar de zon. Alles wordt uiteraard zo coronaproof mogelijk geregeld, en reizigers dienen voorafgaan aan de reis een coronatest af te nemen en bij het inchecken in het hotel een negatieve PCR-test te overhandigen. Ook voordat er teruggevlogen wordt moet er in het hotel weer een PCR-test afgenomen worden en bij thuiskomst is er uiteraard de vastgestelde 10 dagen quarantaine met op dag vijf weer een test. Dit alles wordt gedaan om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden en tóch een fijne vakantie te hebben.  

Aanmelden

Sta je te trappelen om in dat vliegtuig te stappen? Aanmelden kan vanaf woensdag 24 maart 18.00 via de website van Sunweb. De reis kost € 399,- p.p. en is inclusief: vlucht, verblijf, transfer, all-inclusive verzorging en de PCR testen. 

Openingsbeeld: iStock