Op vakantie naar de Malediven? Zo plan jij je droomreis

Gesponsord door FTI.nl

Azuurblauw water in combinatie met een hagelwit strand. Wanneer je iemand de perfecte vakantielocatie laat beschrijven, zal dit al snel het antwoord zijn. Want wie droomt hier nou niet van? Het is de ideale vakantie om helemaal tot rust te komen, en je vindt het allemaal op de Malediven.

Wil of ga je op vakantie naar de Malediven? Lucky you, je zult de vakantie van je dromen beleven. Benieuwd naar tips? Lees dan verder!

Wat is er te doen op de Malediven?

De Malediven staan bekend om het perfecte blauwe water, de witte stranden en de vakantiehuisjes op paaltjes in de oceaan. Maar wat is er nou precies te beleven buiten dit allemaal om? Ten eerste is de Malediven zeer geschikt voor de echte waterrat. Logisch ook met kilometers aan oceaan rondom de eilanden. Ga daarom op ontdekkingsreis naar de onontdekte gebieden. Hier vind je bijzonder zeeleven, koraal en ongerepte natuur. Indien je het toerisme wilt ontwijken zijn de volgende duikplaatsen een echte aanrader:

  • Hanifaru
  • Donfanthila

Wil je liever iets anders dan duiken of snorkelen? Breng dan een bezoekje aan Malé, een stad op het hoofdeiland Malé. Hier vind je een lokale markt met verschillende verse etenskraampjes. Of maak een boottocht langs alle eilanden en geniet van het prachtige uitzicht. Vanaf een boot kun je de verschillende vakantieoorden bewonderen en zie je hoe helder het water écht is. Een echte aanrader dus!

Zonder stress je koffer inpakken, dat is soms ook wel eens fijn

Eén ding is zeker, voor het inpakken van je koffer hoef je je geen zorgen te maken. Wanneer je veel tijd op je resort doorbrengt, is het enige dat jij nodig hebt een bikini of zwembroek. Let er alleen wel op dat je buiten het resort moet beschikken over een gepaste klederdracht. In de hoofdstad Malé of tijdens een excursie, is het voor vrouwen belangrijk dat de bovenarmen en knieën bedekt zijn. Dankzij de hoge temperaturen kan dit erg warm zijn, zorg daarom voor deze momenten voor luchtige katoenen kleding.

Daarnaast kan de UV-straling op de eilanden hoog oplopen. Neem een hoed, pet of ander hoofddeksel mee en zorg voor voldoende zonnebrandcrème. Ben je dit toch vergeten of heb je niet voldoende meegenomen? Geen zorgen. Op de meeste resorts kun je dit gewoon aanschaffen. Zo kun je geheel zorgeloos de voorbereiding van je vakantie starten.

Combineer met Sri Lanka of kom geheel tot rust

Al met al zul je op de Malediven niet de avontuurlijkste vakantie beleven. Het eiland is zeer geschikt om te genieten van het prachtige uitzicht en de indrukwekkende onderwaterwereld, maar staat niet bekend om de vele actieve mogelijkheden. Wil je toch een iets actievere vakantie? Overweeg dan om de Malediven met een bezoek aan Sri Lanka te combineren. Sri Lanka ligt slechts 1,5 uur vliegen van de Malediven, maar biedt een groot verschil in cultuur, natuur en mogelijkheden. Het maakt niet uit waar je voor kiest, je zult de vakantie van je dromen gegarandeerd beleven!

Deze content is geleverd door onze partner FTI.nl. De tekst reflecteert niet noodzakelijkerwijs onze redactionele visie.

Openingsbeeld: MelanieMaya/iStock