Ooit op 10 km hoogte kaasfondue gegeten? Het kan nu!

Redactie Lonely Planet

Alleen omdat je terugkeert uit Genève, hoeft die heerlijke Zwitserse vakantie niet direct voorbij te zijn. Swiss International Airlines biedt een traditionele kaasfondue aan op vluchten die vanuit Gèneve vertrekken zodat je het genot van het Zwitserse leven ook in de lucht nog even voort kan zetten.

Het iconische gerecht wordt geserveerd als onderdeel van het nieuwe wintermenu van de vliegmaatschappij. De kaasfondue is geheel volgens traditioneel recept bereid; 50% Vacherin Fribourg en 50% Gruyère-kaas en wordt geserveerd met brood. Voor de complete ervaring kun je er een traditionele charcuterieplank gevuld met gedroogd vlees, gerookte ham en Gruyère-salami bij bestellen. Voor de kaasfondue in de wolken betaal je 17 Zwitserse franken, omgerekend €15 en voor de charcuterieplank betaal je nog eens 15 Zwitserse franken á €13. Het authentieke gerecht wordt aangeboden op vluchten vanuit Gèneve naar Malaga, Athene, Stockholm, Moskou, Gothenburg, Hurghada, Lissabon, Sint-Petersburg en Marrakesh.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door flyswiss (@flyswiss) op

Heb je aan alleen de kaasfondue niet voldoende? Dan worden er ook nog andere typisch Zwitserse gerechten aan boord aangeboden. Zo kun je warme chocolademelk gemaakt van echte Zwitserse chocola bestellen, genieten van een versgebakken pain au lait (melkbroodje) geserveerd met een Cailler chocoladereep of proeven van de traditionele Bircher muesli. Ook komt er elke maand een nieuwe sandwich op het menu te staan.

Dol op culinaire tripjes? Dan vind je dit bijzondere restaurant op de bodem van de Noorse zee vast ook wel wat!

Openingsbeeld: Margouillatphotos / iStock