Ontdek winters Japan

Redactie Lonely Planet
Ontdek winters Japan

Als je de voor de hand liggende winterbestemmingen al van je lijstje gestreept hebt, overweeg dan Japan eens! Djoser organiseert een nieuwe groepsreis naar het land van de rijzende zon waarbij je bruisende steden bezoekt en epische winterlandschappen aanschouwt. 

Een reis door Japan staat bol van de contrasten. De nieuwe reis van Djoser voert je van het drukke Tokio via prachtige winterlandschappen naar Osaka. Je reis begint in de bruisende hoofdstad Tokyo, waar de traditionele en moderne Japanse cultuur samenkomen. Na de drukte van de stad kom je helemaal tot rust wanneer je met de trein naar Hakone reist. Hier bezoek je het Ashinokomeer, geniet je van het verpletterende uitzicht op de besneeuwde Mt. Fuji en kun je weer opwarmen in een van de warmwaterbronnen in het gebied. 

De wereldberoemde sneeuwapen genieten van de warmwaterbaden | Foto: Djoser

De volgende stop is Nagano, het decor van de olympische winterspelen van 1998 en een ideale wintersportregio. Vanuit Nagano maak je een excursie naar de wereldberoemde sneeuwapen die genieten van de warmwaterbaden bij het Jigokudani Monkey Park. Aan de westkust van Japan vind je Kanazawa, bekend om de mooiste tuin van het hele land. Hoewel minder begroeid dan in de zomer, levert de tuin onder een dik pak sneeuw de mooiste winterplaatjes op. Je reist door naar Shirakawago, een dorpje in de Japanse Alpen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Overnacht in een traditionele ryokan in Takayama en geniet van een typisch Japanse kaiseki-maaltijd. Tot slot bezoek je Kyoto, de oude thuishaven van het Japanse keizerrijk en bakermat van de Japanse cultuur, en Osaka, waar je heerlijk kunt eten en het moderne Japanse bestaan uitgebreid kunt proeven. 

Winterreis Japan 15 dagen vanaf €2695; vertrek op o.a. 19 januari en 26 januari 2019; www.djoser.nl/rondreis-japan

Openingsbeeld: Djoser


Volg Lonely Planet op Instagram