Ontdek de veelzijdigheid van een yogavakantie

Redactie Lonely Planet
Ontdek de veelzijdigheid van een yogavakantie

Yoga heeft zijn imago van hobby voor mediterende hippies afgeschud en is er nu in alle mogelijke varianten. Tegenwoordig valt er altijd wel een yogasessie in je lunchpauze te persen of na werktijd te plannen, maar op een yogavakantie kun je in een inspirerende omgeving genieten van de activiteit. De meeste vakanties zijn geschikt voor beginners en er is heel wat variatie, van avontuuryoga en SUP-yoga tot detoxvakanties en stilteverblijven. Hier een selectie korte trips om je lichaam te buigen en te strekken en je hoofd leeg te maken. 

Shambala, Zweden

Een Zweeds bos bij een meer is een passende locatie voor een yogavakantie die in het teken staat van het leven in harmonie met de natuur. Het hele jaar door zijn hier cursussen van gastdocenten (wij zijn groot fan van Jo Fox, die een zomercursus verzorgt met een focus op de verjonging van zowel lichaam als geest). Rondom het meer vind je tipi’s, vuurplaatsen en een drijvende sauna die door gasten gebruikt mag worden. En als je even opkijkt vanuit je downward facing dog spot je misschien wel een eland, beer of lynx aan de bosrand. shambalagatherings.com 

Chef Yoga, Nederland

De ontspanning van een weekend met Chef Yoga begint al op het moment dat je op de veerboot naar Ameland stapt en het vasteland achter je laat. Het Waddeneiland is de ideale setting om je hoofd leeg te
maken en te genieten van yoga, livemuziek, een creatieve schrijfworkshop en heerlijke
vers bereide vegetarische maaltijden. Je verblijft in een kampeerboerder midden in
de duinen en bij aankomst staat er een fiets voor je klaar waarmee je het eiland kunt ontdekken.
chefyoga.nl 

Samahita Retreat, Thailand

Het strand is bij uitstek een locatie die aanzet tot diep ademhalen en ontspannen. En als dat strand bestaat uit helderwit zand omringd door palmbomen op het eiland Ko Samui, dan mag je ook wel meteen de zonnegroet doen. Samahita betekend “stabiel en in balans” en hier oefenen de gasten adem- en meditatietechnieken naast dagelijkse yoga- en sportsessies. De ontspannen sfeer wordt versterkt door een strandrestaurant, een zoutwaterzwembad en een meditatietuin.
samahitaretreat.com 

Atlas Kasbah, Marokko 

Dit modderrode Berber-fort, omringd door een tuin vol cactussen en kruiden, kijkt uit over het Atlasgebergte. Na de ochtendyogasessie kun je je terugtrekken op het dakterras of bij het zwembad, de hammam bezoeken of een theeceremonie meemaken, waarbij ook kruiden uit de tuin worden gebruikt. De avonden glijden voorbij met Berber-feestmalen van driegangen en sterrenkijken onder de onmogelijk heldere hemel, voordat je je kamer opzoekt in de vestingtoren.
atlaskasbah.com 

Lees ook: Met deze oude Japanse leer kom je helemaal tot rust. 

Openingsbeeld: kapulya /iStock


Volg Lonely Planet op Instagram