Ontdek de mooiste tempels van Egypte

Door: VisumBuitenland.nl

Wanneer het over Egypte gaat, denken veel mensen meteen aan de piramiden, de woestijn en aan de beroemde Sfinx. Het land van de farao’s brengt met haar vele bezienswaardigheden de ontdekkingsreiziger in ons allemaal naar boven. Voor veel reizigers die naar Egypte gaan is een bezoek aan de prachtige tempels dan ook onmisbaar.

Dit artikel gaat over een aantal van de mooiste tempels in Egypte. Wie de tempels wil bezoeken, of simpelweg al het andere wat Egypte te bieden heeft wil ontdekken, moet voor vertrek een visum Egypte aanvragen.

Karnak en Luxor

Op de rechteroever van de Nijl, dichtbij Luxor, ligt het tempelcomplex van Karnak. Karnak is na de beroemde piramiden van Gizeh de meest bezochte archeologische vindplaats van Egypte. In dit tempelcomplex vindt men tempels gewijd aan Moet, aan Montu en aan Amenhotep IV, maar de belangrijkste tempel is die gewijd aan Amon. Deze tempel kan bezocht worden, iets wat vele toeristen dan ook doen. De belangrijkste reden dat deze tempel zo’n populaire toeristische trekpleister is, is de grote zuilenhal waarin men 16 rijen van in totaal 134 massieve versierde zuilen vindt. Dit “bos van zuilen” is zo indrukwekkend dat men zich er ontzettend klein voelt.

Luxor is een van de steden in Egypte waar zich het grootste aantal bezienswaardigheden bevindt, aangezien het gelegen is waar de oude stad Thebe lag, de hoofdstad van het land ten tijde van het Middenrijk. Het is dan ook niet voor niets dat de beroemde Vallei der Koningen in de buurt van Luxor ligt. In het centrum van de stad bevindt zich bovendien de Luxortempel, gewijd aan Amon, Moet, en Chonsoe. De imposante ingang van de tempel werd gebouwd door Ramses II, een van de belangrijkste farao’s van het oude Egypte, te herkennen aan de twee kolossale beelden van deze farao aan weerszijden van de ingang.

Het tempelcomplex van Dendera

Op minder dan een uur rijden van Luxor bevindt zich het tempelcomplex van Dendera. Dit tempelcomplex is een populaire bezienswaardigheid, vooral omdat het een van de best bewaarde tempels van heel Egypte herbergt: de Hathortempel. Zoals voor veel tempels geldt, hebben vele farao’s en volkeren hun sporen hier achtergelaten. De tempel dateert grotendeels uit de Ptolemeïsche periode, maar er zijn ook sporten die teruggaan tot het Oude Rijk (2700 v. Chr. - 2192 v. Chr.).

Aboe Simbel

De archeoligische vindplaats van Aboe Simbel, gelegen in het zuiden van Egypte, bestaat voornamelijk uit twee enorme tempels die tijdens het bewind van farao Ramses II uit de rotsen zijn gehakt. De vier kolossale beelden van Ramses II die de hoofdtempel “bewaken” zijn zeer indrukwekkend en een goed voorbeeld van hoe gedetailleerd en gigantisch de tempels in Egypte kunnen zijn. De tempels van Aboe Simbel worden over het algemeen beschouwd als de mooiste en meest imposante monumenten die de farao heeft laten bouwen. Het is dan ook niet voor niets dat de twee tempels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Vraag voor vertrek een visum Egypte aan Wie de beroemde tempels van het Oude Egypte wil bezoeken en zich wil onderdompelen in de geschiedenis van dit land, moet voor vertrek een visum Egypte aanvragen. Als men aan alle voorwaarden voldoet, kan men het visum Egypte eenvoudig online aanvragen. Aangezien men met het visum Egypte 30 dagen in het land mag verblijven, kunnen reizigers met dit visum verschillende tempels bezoeken, maar ook genieten van al het andere dat Egypte te bieden heeft.