Ontdek de geheime ondergrondse wereld van Londen

Redactie Lonely Planet
Ontdek de geheime ondergrondse wereld van Londen

Onder het drukke, bruisende metropool Londen ligt een vergeten wereld; een labyrint van kronkelende tunnels, grotten, en geheime gangen achter verborgen deuren. Klinkt intrigerend? Naast een gloednieuwe publicatie over de geschiedenis van de metro in de stad, kunnen bezoekers van Londen nu een rondleiding boeken om het zelf te zien.

Het boek, Hidden London: Discovering the Forgotten Underground, is geschreven door David Bownes, Chris Nix, Siddy Holloway en Sam Mullins van het London Transport Museum, met fotografie van Toby Madden en Andy Davis.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door London Transport Museum (@ltmuseum) op

Het boek is het eerste in zijn soort dat zich richt op de grotendeels verborgen kant van de geschiedenis van Londen, waaronder verlaten stations, overbodige gangen, lege liftschachten en holle ventilatiekanalen. Degenen die zelf de metro willen verkennen, kunnen dit nu doen via de Hidden London-tour van het London Transport Museum. Ervaren gidsen nemen bezoekers mee naar stations die niet meer worden gebruikt en geheime locaties op verschillende plekken in de stad. De rondleidingen zijn beschikbaar op locaties als Piccadilly Circus, Aldwych, Clapham South, 55 Broadway, Euston en Down Street. 

Kijk voor meer informatie op de officiële website van London Transport Museum

Openingsbeeld: Andrius Kaziliunas / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram